Oraș al păcii construit de elevii mai multor licee din Botoșani-FOTO

Oraș al păcii construit de elevii mai multor licee din Botoșani-FOTO
Săptămâna Educaţiei Globale, care se află la cea de-a XVIII-a ediţie este un program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei, care are ca scop înţelegerea problemelor cetăţeniei globale, și a avut tema Împreună pentru Pace în acest an. În acest an, evenimentul a avut loc în perioada 14 -18 noiembrie 2016, iar la acțiunile organizate cu acest prilej participă mai multe unități de învățământ din întreaga țară.
         
Liceul Pedagogic Nicolae Iorga Botoşani  a lansat la începutul săptămânii liceelor din municipiu provocarea de a construi un oraş al păcii în cadrul proiectului local educativ Oraşul păcii, care a avut ca motto: Pacea este capodopera raţiunii (J.Muller).    
Vineri, 18 noiembrie 2016, la Uvertura Mall a avut loc finalizarea acestui proiect. Fiecare liceu a contribuit cu macheta construită în această săptămână  care reprezintă viziunea lor asupra unui cartier din oraşul imaginar al păcii.
         
În prezenţa inspectorului şcolar pentru educaţie permanentă şi proiecte educative, prof. Otiliea Sandu, a lui Radu Căjvăneanu de la Centrul Europe Direct Botoşani şi a directorului de marketing la Uvertura Mall, Ştefan Zosin, toţi, cu mic, cu mare, au construit acest oraş.
         
Fiecare echipă a trimis un mesaj de pace, punându-şi amprenta asupra evenimentului.
         
Proiectul a fost coordonat de colectivul Liceului Pedagogic Nicolae Iorga Botoşani şi a avut ca parteneri: Colegiul Naţional M. Eminescu, Colegiul Naţional A. T. Laurian, Colegiul Economic Octav Onicescu, Colegiul Tehnic Gh. Asachi, Seminarul Teologic Liceal Ortodox Sf. Gheorghe, Liceul de Artă Ştefan Luchian, Liceul Tehnologic Elie Radu, Liceul Teoretic Grigore Antipa, Liceul Alexandru cel Bun şi Liceul Dimitrie Negreanu.

Comunicat de presă




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
13

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
266

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
233

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...