Opt persoane sanctionate in urma scandalului electoral de la Stauceni!

Opt persoane sanctionate in urma scandalului electoral de la Stauceni!
În data de 15 noiembrie, în jurul orei 13.00, mai multi tineri din municipiul Botoșani s-au deplasat pe raza comunei Stăuceni pentru a împărți materiale de propagandă electorală.

Acestia s-au deplasat inițial în satul Victoria , unde au lipit afișe electorale într-un loc de afișaj electoral.

Tot în acest loc aceștia au lipit o parte din afișele electorale peste cele ale formațiunii contracandidate.

Ulterior, tinerii respectivi s-au deplasat în satul Stăuceni, unde au lipit afișe electorale și au pus fluturaşi electorali pe gardurile locuințelor.

În acest context, proprietarul unei locuiţe pe al cărei gard fusese lipit un afiş, a observat materialele de propagandă, motiv pentru care s-a deplasat cu autoturismul său în locul care se aflau tinerii respectivi, însoţit de alte două persoane. Între toti cei prezenti a avut loc o discuție contradictorie, intervenind şi violenţe .

Conflictul a fost de scurtă durată şi, în timpul acestuia, proprietarul locuintei pe al carui gard au fost lipite afise a scos din autoturismul său o bâtă, iar una dintre persoanele care lipea afişe a smuls o scândură dintr-un gard aflat în zonă. Aceste bunuri au fost însă folosite în timpul agresiunii doar pentru a intimida și nu pentru a lovi pe cineva.

"În cursul verificărilor toți cei implicati au declarat în scris că nu doresc să depună plângere penală cu privire la infracțiunile de lovire sau alte violențe sau amenințare", se arata intr-un comunicat al IPJ Botosani.

A fost dispusă măsura sancționării contravenționale conform art 3 pct 1 din Legea nr. 61/1991 față de opt persoane pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
18

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
140

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
22

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...