Opt copii au ajuns la spital, dupa ce au mancat prajituri de la magazinul din sat!

Opt copii au ajuns la spital, dupa ce au mancat prajituri de la magazinul din sat!
Opt copii de clasa a II-a, sapte fete si un baiat, de la Scoala Generala din Sendriceni, au ajuns marti dupa-amiaza la Spitalul din Dorohoi, dupa ce li s-a facut rau in timpul orei de sport.

La 5 minute dupa inceperea orei, acestia au acuzat o stare de rau si au inceput sa vomite. Invatatoarea a sunat de urgenta la 112 si trei ambulante s-au deplasat la Sendriceni si au adus copiii la spital.

Acestia le-au povestiti medicilor ca inainte de inceperea orelor, in drum spre scoala, s-au oprit la un magazin de unde au cumparat prajituri si chipsuri, pe care le-au mancat in pauza.

"In serviciul primiri urgente a Sectiei de pediatrie au fost adusi opt copii cu semne de debut de intoxicatie alimentara, la scoala au manifestat semne digestive, varsaturi. La noi li s-a propus sa ramana sub supraveghere pentru investigatii suplimentare, cei mai multi au refuzat. Clinic, starea lor este buna. Au primit reteta, daca lucrurile evolueaza le-am spus parintilor sa ii aduca la spital pentru internare", a spus medicul Valerian Andries, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Intre timp, la spital au ajuns si parintii copiilor.

"O ruda a venit si m-a anuntat ca nepotica mea este la spital si am luat repede o masina si am venit sa vad despre ce este vorba. Nu stiu ce s-a intamplat. Nepotica mi-a spus ca a vomat dupa ce a mancat o prajitura", a spus bunica unei fetite.

Cum micutii si-au revenit, parintii au semnat pentru acestia si i-au luat acasa.

"Invatatoarea ne-a informat ca in timpul orei de sport copiilor li s-a facut rau. Din ce am discutat cu copiii se pare ca au cumparat ceva de la un magazin din sat. Copiii sunt in schimbul de dupa-amiaza, de la ora 12.00, si in drum spre scoala si-au cumparat cate ceva de la magazin, prima ora a trecut, iar la a doua ora, ora de sport, li s-a facut rau", a spus Viorel Dohotaru, director adjunct al Liceului din Sendriceni.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica vor preleva probe din produsele consumate de copii, si in functie de rezultatul epidemiologic se va stabili care a fost cauza exacta a imbolnavirii copiilor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
36

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
55

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
58

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...