Oprişanu se războieşte cu "frăţia Fluturilor": Ei toţi au salutat desfiinţarea judeţului!

Oprişanu se războieşte cu "frăţia Fluturilor": Ei toţi au salutat desfiinţarea judeţului!
Social-democratii botosaneni pregatesc un proiect de hotarare de Consiliu Judetean privind organizarea unui referendum la nivel judetean, prin care cetatenii sa se pronunte daca vor sau nu ca judetul sa fie desfiintat, asa cum prevede actuala reorganizare adminitrativ-teritoriala propusa de PDL.

Presedintele organizatiei judetene PSD, Gheorghe Marcu, a spus ca proiectul de hotarare va fi initiat impreuna cu liberalii si ca de indata ce acesta va fi gata, vor solicita convocarea unei sedinte extraordinare de Consiliu Judetean.

"Organizatia Judeteana PSD Botosani a luat decizia de demarare a unui referundum judetean, prin care cetatenii din judetul Botosani sa-si exprime optiunea daca sunt de acord cu opinia presedintelui Romaniei de a desfiinta judetul Botosani. In acest sens, am creat o expunere de motive care sa stea la baza organizarii si defasurarii referendumului judetean, am creionat si un proiect de hotatare pentru consilierii judeteni si il voi inainta colegilor, pentru ca domniile lor sa depuna cat mai repede in Consiliul Judetean. In acelasi timp vom solicita colegilor liberali sa vina si dumnealor cu anumite argumente la aceasta expunere de motive prezentata de catre noi", a spus Gheorghe Marcu.

Liderul PSD Botosani sustine ca adevaratul motiv pentru care se doreste aceasta regionalizare de catre PDL este cel electoral.

"La baza desfiintarii judetelor din Romania au stat sondajele de opinie care s-au facut in toata tara si din cele 41 de judete candidatii PDL ar obtine functia de presedinte de Consiliu Judetean numai in patru judete. Cred ca acest rezultat i-a speriat profund, si nu mai au ratiune si de aceea au venit cu aceasta modificare si desfiintare a judetelor tarii", a mentionat presedintele PSD.

Si social-democratul Gabriel Oprisanu a criticat planul de regionalizare, acuzandu-i pe liderii PDL de la nivel local ca sunt de acord cu aceasta regionalizare, urmarindu-si propriile interese.

"Botosaniul va deveni periferia acestei regiuni. Catalin Flutur, prin PDL, sustine sovietizarea Botosaniuluii. Cel mai grav pentru noi este pierderea identitatii judetului Botosani. Ceea ce declara primarul Catalin Flutur, ca Botosaniul nu a fost niciodata un centru al aceste regiuni, il contrazic si il rog sa puna mana pe cartea de istorie si sa studieze, pentru ca Botosaniul a fost un centru important de comert si a fost puntea de legatura intre sudul Moldovei, Muntenia si Cernauti precum si cu zona Odessa. Era chiar cel mai important centru comercial in acea vreme", a spus Oprisanu.

Acesta a mai adaugat: "Am descoperit o noua fratie a Fluturilor. Domnul Gheorghe Flutur  de la Suceava, impreuna cu Catalin Flutur, primarul de la Botosani, si Flutur de la Iasi, care conduce Regionala CFR, ei toti au salutat desfiintarea judetului pentru ca singurul lor scop este acela  de a controla din punct de vedere  economic, pentru propriile interese, aceasta regiune".

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, înseamnă că managementul local a eșuat complet! (video)

astăzi, 12:12
33

Iată unde ne-a adus „experiența” în administrație la Botoșani! Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, dacă ei răspund atât de vehement că nu văd nicio ...

PSD Botoșani: Primarul Cosmin Andrei anunță încă două creșe noi, în zona fostului Obor și în ANL Șoseaua Iașului, după creșa deschisă anul trecut în ANL Cișmea

astăzi, 11:33
27

Administrația Cosmin Andrei a reușit să construiască și să deschidă prima creșă nouă în municipiul Botoșani din ultimii 34 de ani. Este vorba de creșa din cartierul ANL Cișmea, care...

Exercițiu de pregătire cu 100 de polițiști din România și Republica Moldova, desfășurat la Botoșani! (foto)

astăzi, 11:20
43

Aproximativ 100 de polițiști din cadrul structurilor de intervenție participă, începând de astăzi, la exercițiul de antrenament integrat organizat de Inspectoratul de Poliție Județ...