Oprisanu: "Propun comasarea a trei spitale mici intr-un spital teritorial"

Oprisanu: "Propun comasarea a trei spitale mici intr-un spital teritorial"

 GABRIEL OPRISANU  

Proiectul de trecere in subordinea Spitalului Judetean Mavromati a anumitor spitale din judetul Botosani l-a determinat pe Gabriel Oprisanu, fost director al Directiei de Sanatate Publica Botosani si actual director medical al Spitalului din Saveni, sa vina si cu propuneri, in sensul ca trei dintre spitalele din judet sa fie comasate intr-un spital teritorial.

"Spitalele Darabani, Saveni si Dorohoi nu acumuleaza datorii, au o activitate care este destul de importanta, reprezentand, din totalul pacientilor care se prezinta la unitatile spitalicesti din judet, undeva la 15-20%. Practic, desfiintarea acestor unitati ar crea o presiune suplimentara asupra Spitalului Judetean, care este deja supraaglomerat. Noi venim chiar cu o propunere in acest sens, de comasare a celor trei spitale intr-un spital teritorial, pastrandu-se acele sectii care sunt acoperite cu medici specialisti", a declarat vineri Gabriel Oprisanu, la conferinta de presa PSD.

Socialul-democratul s-a aratat nemultumit si de faptul ca Maternitatea si Spitalul de Copii vor trece in subordinea Spitalului Judetean, mentionand ca, alaturi de parlamentarii PSD si PNL, va face demersuri ca acest lucru sa nu se realizeze.

"Noi vom sustine, prin argumente si prin intermediul parlamentarilor, cateva puncte de vedere pe care le impartasim in cadrul partidului, ca Maternitatea si Spitalul de Copii trebuie sa ramana unitati de sine statatoare. Stim ca Spitalul Judetean are foarte multe datorii. Se incearca sa se faca din judetul Botosani un loc in care nu se poate face performanta in domeniul sanitar. Intentionez sa-l contactez si pe domnul Nicolaescu, care cunoaste situatia de la Botosani", a adaugat Oprisanu.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
79

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
69

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
93

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...