Oprea: Le-am spus ministrilor sa mi se adreseze cu "domnule general"

Premierul interimar Gabriel Oprea spune ca le-a cerut inclusiv ministrilor din Guvern sa i se adreseze cu apelativul "domnule general".

"V-as ruga sa va adresati lui 'domnule general', premier este Victor Ponta. Le-am spus si ministrilor din guvern sa mi se adreseze asa, Victor Ponta se va intoarce si el este prim-ministru", a declarat Oprea la Antena 3.

Acesta a reitera ca va conduce Executivul "militareste", insa "in sensul bun". "A fi militar, adica eficient. De exemplu, sedinta de guvern a durat azi 30 de minute", a adaugat Oprea.

Oprea a mai declarat ca vrea in aceasta perioada "mai putina politica", precizand ca il asteapta pe Ponta sa revina la guvern.
Decretul prin care presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Oprea premier interimar al Executivului, "pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor de prim-ministru de catre Victor Ponta", a fost publicat luni seara in Monitorul Oficial.

Anterior, Iohannis ceruse documente medicale in cazul lui Victor Ponta. Acesta i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis, luni seara, actele medicale solicitate, care ii atesta incapacitatea temporara de a-si exercita functia de prim-ministru, odata cu publicarea acestora si pe pagina de Facebook.

Ponta a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca l-a propus pe Gabriel Oprea la sefia interimara a Guvernului deoarece este singurul vicepremier si ca nu a discutat cu presedintele Iohannis, ci doar i-a scris pe aceasta tema, mentionand ca nu a mai vorbit cu seful statului "de cand acesta a iesit si a spus sa vina Guvernul PNL".

Importante voci politice l-au criticat pe premier ca si-a propus singur un inlocuitor si au acuzat ca intre Ponta si Iohannis exista un aranjament pentru numirea lui Gabriel Oprea la sefia interimara a Executivului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de detectoare de fum instalate de pompieri, în locuințele persoanelor vârstnice! (Video)

astăzi, 17:10

Intoxicațiile cu monoxid de carbon, incendiile, acumulările de gaze, urmate de explozii pot fi prevenite prin montarea în locuință a unor detectoare de fum, monoxid de carbon și de gaz. ...

PNL Botoșani, Eduard Mititelu: Tu știi ce face parlamentarul tău? (foto, video)

astăzi, 15:08

Partidul Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani a lansat o campanie de informare intitulată „Tu știi ce face parlamentarul tău?”. Eduard Mititelu, candidat din partea PNL ...

Vin primele autobuze electrice pentru Botoșani și Zona Metropolitană! (foto)

astăzi, 14:56

Marți, la Primăria Municipiului Botoșani, au fost semnate noi contracte de achiziție în cadrul proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Mun...