OPINII: Românii – poporul din faţa televizorului (o minciună spusă de 1000 de ori devine adevăr)

OPINII: Românii – poporul din faţa televizorului (o minciună spusă de 1000 de ori devine adevăr)

   timetv.ro

Un slogan foarte strigat în anii trecuţi de câmpul memoriei cotidiene suna cam aşa: Minţiţi poporul cu televizorul! Frumos spus, sănătos strigăt. Nici nu-mi amintesc prea bine unde se striga asta, oare nu în Piaţa Universităţii, unde se adunau "golanii" să restabilească… ce? Conducerea României era comunistă de la un capăt la celălalt. Somnul raţiunii naşte comunişti la români. Aşa a născut regimul Iliescu, regimul Năstase, iar acum regimul Ponta. Dacă Iliescu, în sărăcia lui proverbială, nu poate fi agăţat decât prin cei pe care i-a tolerat de dragul "echilibrului" să ia ţara de un colţ şi să faca ce vor cu ea, ceilalţi se pot lăuda cu lucruri măreţe. Pe scurt, Iliescu nu dorea altceva decât să graviteze în jurul Moscovei cu tot cu Republica Moldova, care din 1991 privea cu mare speranţă spre Bucureşti, dar tătucul a mai vândut-o o dată, a dat un telefon la Moscova şi a rugat să-i liniştească pe moldoveni.

Liberalizarea a fost începutul dezastrului la români, pentru că s-a făcut fără discernământ, într-un stil pur românesc, mai exact pur iliescian. Adică bani erau, de vândut aveam ce vinde. Era nevoie de bani pentru potolirea mulţimii, a celor care aveau pe atunci spre 50 de ani, oameni căliţi în societatea multilateral dezvoltată… Iar mulţimea ce-mi făcea?! Cât îi ziulica de mare umplea cârciumile, primea ajutoare sociale şi tot felul de ajutoare, tichete, cupoane, ca de, se împărţea averea comunistă. Apoi şedea la televizor, câtu-i ziua şi noaptea, numai telenovele şi manele. În ăst timp guvernele veneau şi plecau, cu miniştri din ce în ce mai hrăpăreţi şi cu metode tot mai noi de a fura ţara şi a o abandona apoi în NATO şi în Comunitatea Europeană.

Şi pentru că tot suntem un popor născut din doi eroi, Traian şi Decebal, din Iliescu s-a născut Năstase, l-a născut singur, că nici el nu ştia ce origini sănătoase are, avea două mame, una ţigancă, alta bulgăroaică, dar el era român curat. Şi cum Năstase ştia să numere, a împarţit, a supt, s-a facut mare. Ăsta a vândut tot ce mai rămăsese nefurat de pe vremea Iliescului. Dar a venit cu reforme, sa orbească occidentalul de câtă democraţie zace în ţara asta. Şi încet, încet am rămas fără nimic, tot ce era românesc odată a luat calea străinătăţii, în timp ce tot mai mulţi români au luat calea refugiului.

Noii conducători se luptau acum pentru drepturi europene, adică să aibă ţiganii drept liber de circulaţie în toate ţările, iar românii drept de muncă în străinătate, că aici se închiseseră toate fabricile, iar în locul lor au răsărit frumoase hipermarketuri cu produse străine, că tot a stat poporul român decenii vreo cinci în întuneric de n-a văzut ce se poate produce "afară" cu materia primă luată chiar de sub nasul lui. Şi uite aşa s-au inventat tot felul de daruri electorale, dintre cele mai diversificate, că săracul român a crezut că i le-a trimis Dumnezeu, să voteze cu cine crede el, adica tot pe ăia, ca ăia măresc pensiile, ăia pot, ăia dau şi aşa mai departe. O minciună spusă de o mie de ori devine adevăr, iar televizorul la care se uită poporul român zi şi noapte spune acelaşi "adevăr".

Sărac, incult şi prea uşor de manipulat, popor român! Cine te mai plânge, cine îţi va mai linge rănile să te adune acasă din cele patru vânturi şi din faţa televizorului care zi şi noapte rosteşte acelaşi crunt "adevăr"? Iar "adevărul" anul acesta se numeste Ponta! Ponta – salvatorul bătrânilor prin promisiunea de a mări pensiile, al profesorilor prin promisiunea de a le oferi o şpagă electorală de 150 de euro/cap de… cum a mai promis în 2008 că le dă 50% şi chiar atât le-a dat! Ponta, care şi-a făcut o campanie electorală cum nici Ceauşescu n-ar fi reuşit dacă ar fi ieşit viu şi neîmpuşcat din groapă de către cei pe care i-a încălzit la sân. Ai uitat, popor român, ce a promis că va face dacă ajunge la guvernare, cu doar doi ani în urmă, că nu va da voie să se exploateze gazele de şist, că nu va da Roşia Montană străinilor etc etc. De nimic nu s-a ţinut de cuvânt, aurul se scoate din ţară  pe neştiute, gazele se împrăştie în buzunare străine, fără ca televizorul la cere te uiţi să sufle o vorbă!
 
Rugămu-ne ţie, popor român şi îmbătrânit, stai acasă în ziua alegerilor, lasă tinerii să-şi ia soarta în mâini, nu mai vota împotriva copiilor şi nepoţilor tăi, nu mai vota comuniştii! Uită că ai dreptul de a alege!

(D.S.)
 
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
220

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
289

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
231

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...