OPINII: De ce sunt românii isterici: de la sărăcie sau prostie?

OPINII: De ce sunt românii isterici: de la sărăcie sau prostie?
Ce nu face românul pentru câteva lucruri gratis. Se bate, stă ore întregi la coadă, uită de legi, sfidează logica și bunul simț. De ce?

Românul este mare amator de inaugurări de magazine sau de mocăciuni, indiferent de natura acestora. De la haine până la articole de bricolaj, un leu în minus, oferit la deschiderea vreunui magazin, merită efortul pentru o îmbulzeală de zile mari. Mulți ar da vina pe sărăcia care ne înconjoară, pe disperarea oamenilor de avea ce pune pe masă. Însă scenariul este mereu același, chiar dacă nu implică produse alimentare. Comercianții au speculat acest apetit al românilor pentru cozi și profită la maximum, făcându-și reclamă gratuită pe spinarea celor care se calcă în picioare pentru un loc în magazine.

Până la urmă, vorbim de sărăcie sau de prostie?

VerticalNews îți prezintă câteva momente memorabile din retailul românesc. Concluziile le trageti singuri.

H&M (București)– Primii 100 de clienți primeau gratuit un voucher de 80 de lei cu ocazia inaugurării magazinului. Să fie siguri că îl prind, românii s-au pus la coadă dis de dimineață, deși central commercial s-a deschis la câteva ore după. Magazinul nu anunțase alte promoții sau reduceri de preț, însă pentru o simplă vizită înăuntru, oamenii au așteptat ore întregi la o coadă care se întindea pe o întreagă aripă din mallul AFI Cotroceni.

miniMax (toată țara) –Pentru fiecare sticlă de doi litri de ulei cumpărată, clienții primeau gratuit încă  una. Promoția a fost valabilă în ziua de vineri (25 martie) în magazinele miniMax, aparținând omului de afaceri Dinu Patriciu. Disperați să capete gratis o sticlă de ulei, românii (câteva sute bune la fiecare magazin) aproape că și-au dat viața în fața magazinului. S-a lăsat cu leșin la unele unități,  în timp ce la altele a fost vorba de vandalism. Oameni de ordine, chiar și polițiști au fost călcați în picioare, la propriu.

Baumax (Chitila) – Cel de-al doilea magazin în București al retailerului de bricolaj, deschis pe 22 martie, s-a lăsat cu aglomerație mare. Momeala: mici și bere gratuit.

miniMax  (Vaslui și Drobeta Turnu Severin) – Primul kilogram de zahăr se plătește, al doilea este gratuit.Aceasta a fost promoția miniMax la Vaslui și Drobeta Turnu Severin care i-a făcut pe oameni să se omoare între ei pentru un kilogram de zahar gratuit.

Mr Bricolage (Iași) – În urmă cu un an, sute de ieșeni au făcut lupte de corp pentru o bormașină mai ieftină vândută de retailerul de tip DIY (do it yourself), Mr Bricolage. Compania a mai avut atunci la ofertă vopsea lavabilă și flori la ghiveci.

Și, bineînțeles, "ofertele" pot continua. Voi ce spuneți?

 

Sursa: verticalnews.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
2

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
17

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
56

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...