Operatorii de salubritate nu sunt primiți nici pe rampa din municipiul Botoșani!

Operatorii de salubritate nu sunt primiți nici pe rampa din municipiul Botoșani!
Se împlinește o săptămâna de când operatorii de salubritate care colectează deșeurile din 52 de comune din județul Botoșani stau cu mașinile încărcate, întrucât nu mai sunt lăsați să descarce gunoiul pe rampa de la Săveni, deși au contracte valabile.

Operatorii au făcut adrese la societatea Urban Serv pentru a fi primiți pe depozitul temporar din municipiul Botoșani, dar răspunul venit din partea societății a fost: “Am solicitat punctul de vedere deținătorului terenului pe care este autorizată funcționarea spațiului de stocare temporară SST-3, în speță Consiliului Municipal-Primăriei Botoșani. Vă vom comunica modul de soluționare a cererii dvs. imediat ce vom primi precizările Primăriei și Consiliului Local Botoșani."
 
Viceprimarul Cosmin Andrei susține că rezolvarea acestei probleme a deșeurilor colectate din județul Botoșani ține de Consiliul Județean.

“Există o Hotărâre a Consiliului Local prin care se reglementează situația depozitului temporar din municipiul Botoșani. Avem un aviz de mediu în care este trecut foarte clar că se pot primi deșeuri doar din municipiul Botoșani și în acest sens există o Hotătâre a Consiliului Local care reglementează același lucru. Se poate convoca o ședință de Consiliu Local dar consilierii au exprimat deja un punct de vedere asupra acestui aspect. Problema este destul de veche, chiar din 2012 am avut aceleași discuții cu situația deșeurilor din județul Botoșani, noi am ajuns la spațiul de depozitare temporară 3 care a primit aviz pentru un an de zile, cum au primit și celelalte spații. Cred că o rezolvare corectă ar trebui căutată la Consiliul Județean care a amânat foarte mult licitația prin care se desemna operatorul de la depozitul de la Stăuceni", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul a precizat că se analizează posibilitatea convocării aleșilor municipali într-o ședință  extraordinară pe acest subiect.

Joi urma să aibă loc la Instituția Prefectului o nouă ședință pentru găsirea unei soluții privitoare la problema deșeurilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
133

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
466

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
65

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...