Operator din Botoșani, amendat cu 30.000 de lei de comisarii de mediu!

Comisarii din cadrul Gărzii de Mediu din Botoșani au organizat un control neplanificat, ocazie cu care au constatat că operatorul nu are autorizație de mediu emisă.

Operator din Botoșani, amendat cu 30.000 de lei de comisarii de mediu!

De Ziua Mondială a Apei, pe 22 martie 2024, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean din Botoșani au ieșit în teren pentru ape mai curate.

În cadrul activităților derulate în teren a fost controlat și un operator care desfășoară activitate de captare, tratare și distribuție a apei, dar și de colectare și epurare ape uzate. În urma controlului comisarii au constatat că nu are autorizație de mediu.

Astfel, operatorul s-a ales cu o amendă de 30.000 de lei.

Potrivit comisarilor Gărzii de Mediu, desfășurarea activităților existente și începerea activităților noi cu posibil impact semnificativ asupra mediului se realizează numai în baza autorizației de mediu, conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului; conform OUG 195/2005 privind protecția mediului Art. 14 (2) Funcţionarea fără autorizaţie de mediu este interzisă pentru activităţile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecţiei mediului; conform OUG 195/2005 privind protecția mediului Art. 16 alin (21) Autorizaţia de mediu şi autorizaţia integrată de mediu îşi păstrează valabilitatea pe toată perioada în care beneficiarii lor obţin viza anuală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
354

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
375

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
230

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...