Operații sistate pe Secția de Ortopedie a Spitalului Județean! Vezi motivul

Operații sistate pe Secția de Ortopedie a Spitalului Județean! Vezi motivul
Intervențiile chirurgicale pe Secția de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Județean Mavromati au fost sistate, de la începutul acestei săptămâni, din lipsă de personal.

Potrivit medicului Radu Malancea, șeful Secției de Ortopedie, două asistente de la blocul operator nu mai pot desfășura momentan activitate.

Una dintre acestea este în concediu de creștere a copilului, iar cea de-a doua asistentă a fost nevoită să intre în concediu medical din cauza unor probleme de sănătate.

În aceste condiții, pacienții care necesită operații de urgență sunt direcționați către spitalele din Iași.

“De la începutul acestei săptămâni noi practic suntem ca o ramură nechirurgicală, pentru că am rămas fără două asistente la sala de operații, ceea ce face imposibilă efectuarea de intervenții chirurgicale. Sperăm ca de săptămâna viitoare să putem opera din nou, cu acordul conducerii, care a aprobat angajarea unui om", a declarat medicul Radu Malancea.

Managerul Spitalului Județean, Viorel Iliuță, a precizat că pe lângă scoaterea la concurs a unui post de asistent pentru Secția de Ortopedie, la blocul operator, s-a făcut un apel și la asistenții de pe celelalte secții care doresc să lucreze temporar la sala de operații de pe Secția de Ortopedie.

Pe această secție se fac intervenții chirurgicale complexe de nivelul celor care se fac în clinicile universitare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
99

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
128

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
198

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...