Opel blindat cu mii de ţigarete de contrabandă

Opel blindat cu mii de ţigarete de contrabandă
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat şi reţinut o dorohoianca de 23 de ani, care transporta cu un autoturism 10.140 ţigarete, timbrate R. Moldova. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 2200 lei, a fost reţinută în vederea confiscării, iar femeia s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 12.30, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au oprit pentru control, pe comunicaţia Rădăuţi Prut-Dorohoi, un autoturism marca Opel, înmatriculat în România, condus de Andreea F., de 23 de ani, din Dorohoi.

La controlul vehiculului, poliţiştii de frontieră au constatat că există spaţii special amenajate în interiorul autoturismului, respectiv în podul pedalier, aripi laterale, compartimentul motor, portbagaj şi banchete. În aceste spaţii au fost găsite ascunse 10.140 de ţigarete, marca Monte Carlo, Temp şi Doina, de provenienţă R. Moldova.

În timpul cercetărilor, tânăra a declarat că ţigările au fost achiziţionate din zona comunei Rădăuţi Prut şi urmau să fie transportate la Dorohoi, în vederea comercializării.

Ţigările, în valoare de 2.200 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 25.800 lei, a fost indisponibilizat la sediul SPF Darabani.

Pe numele femeii s-au întocmit acte premergatoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, competent în soluţionarea cauzei.

30.360 de ţigarete confiscate în câteva ore


Poliţiştii de frontieră botoşăneni în cooperare cu autorităţile vamale au descoperit ieri, în cadrul acţiunilor specifice pentru combaterea traficului ilegal cu produse accizabile, peste 30.300 de ţigarete. Ţigările urmau să ajungă spre comercializate pe piaţa neagră din judeţ, valoarea acestora depăşind 4800 lei.

Ieri, în jurul orelor 19.00, un echipaj mixt format din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali de la PTF Rădăuţi Prut a procedat la verificarea în detaliu a unui autovehicul condus de un cetăţean român. În autoturismul condus de Marian P., în vârstă de 27 ani, se afla ca pasager Vasile H., de 27 de ani, ambii domiciliaţi în Botoşani. În urma controlului, au fost descoperite aproximativ 12.900 ţigarete cu timbru R. Moldova, ascunse în pneurile autoturismului. Tinerii au declarat că ţigările urmau a fi comercializate în localitatea Botoşani. Cei doi tineri au rămas fără ţigările în valoare de 2073 lei, în plus fiind sancţionaţi contravenţional de lucrătorul vamal cu amendă în valoare de 5000 lei fiecare.

La scurt timp, în PTF Rădăuţi Prut s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Ionel C., de 29 de ani, la volanului unui autoturism VW Passat. Comportamentul acestuia a trezit suspiciunea echipei mixte de control, care a trecut la verificarea autoturismului. În rezervorul autovehiculului au fost găsite 9400 ţigarete, timbrate R. Moldova, în valoare de 1010 lei. Tânărul a rămas fără ţigări, primind şi o amendă de 5000 lei aplicată de lucrătorul vamal.

În perioada următoare, acţiunile în vederea descoperirii şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu produse accizabile va continua în întreaga zonă de competenţă.
 

Inspector de poliţie RĂCNEA MINODORA
Purtător de cuvânt în cadrul  
Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
18

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
23

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
51

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...