Omul de afaceri Gelu Tofan va fi depus la o biserică pe care a ctitorit-o chiar el

Omul de afaceri Gelu Tofan va fi depus la o biserică pe care a ctitorit-o chiar el

Gelu Tofan, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din țară, care s-a stins din viață în cursul zilei de vineri (n.r. 22 octombrie 2021), va fi depus la Biserica „Sfântul Gheorghe” din localitatea Dămideni.

Bărbatul s-a stins din viață la doar 61 de ani, din cauza unei cumplite boli cu care a fost diagnosticat în luna august, după cum au anunțat rudele acestuia. 

Slujba de înmormântare va fi oficiată la lăcașul de cult din Dămideni. Cei care l-au cunoscut și vor să îl conducă pe ultimul drum o vor putea face duminică, 24 octombrie, de la ora 13:00.

Tofan s-a născut la data de 15 octombrie 1960, în comuna Todireni, din județul Botoșani. A fost fondatorul Tofan Grup Internațional, care în anul 2000 a ajuns să fie cel mai mare producător independent de cauciucuri din Europa Centrală și de Est.

Construcția Bisericii „Sfântul Gheorghe” a început în anul 1989, însă după ce au fost realizate fundațiile lucrarea a încetat din cauza lipsei de fonduri. Aici a intervenit omul de afaceri, care a contribuit la finalizarea lăcașului.

În 1999 Patriarhia Română i-a acordat botoșăneanului ordinul „Crucea Patriarhală” pentru construcția acestui locaș de cult.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bovină captivă într-o mlaștină, salvată de pompierii din Săveni

astăzi, 21:44
101

O bovină captivă într-o mlaștină de la marginea orașului Săveni a fost salvată de pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție din Săveni, joi seară, anunță Dorina Lupu, purt...

Tren împotmolit din cauza unui incendiu de vegetație uscată. Alte două astfel de incendii s-au produs la Manolești Deal și Borosoaia

astăzi, 19:31
179

Joi seară, un incendiu de vegetație uscată, produs pe raza satului Mateieni, comuna Dimăcheni, a oprit circulația feroviară pe ruta Dorohoi – Iași, anunță Dorina Lupu, purtător de cuv&...

„Rățușca cea urâtă”, spectacol pus în scenă de actorii Teatrului de Păpuși „Vasilache”

astăzi, 18:37
75

Actorii Teatrului „Vasilache” din Botoșani invită copiii, mai mari de trei ani, în acest final de săptămână, la Teatrul pentru Copii și Tineret.Astfel, sâmbăt...