Omul de afaceri Dumitru Amişculesei a obţinut în instanţă liberarea condiţionată!

Omul de afaceri Dumitru Amişculesei, închis în Penitenciarul Botoşani, după ce a fost condamnat pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi participaţie improprie la înşelăciune, este la un pas de libertate.

Acesta a solicitat instanţei liberarea condiţionată, cererea sa fiind admisă de magistraţii Juceătoriei Botoşani.

“Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul Amişculesei Dumitru, actualmente deţinut în Penitenciarul Botoşani. Dispune liberarea condiţionată a petentului din executarea pedepsei de 2 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 71/2015 a Tribunalului Botoşani ( mandat de executare nr. 129/2015 ). Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare, conform art. 587 alin. 3 Cod procedură penală", se arată pe portalul Judecătoiei Botoşani.

Rămâne de văzut dacă procurorii vor contesta decizia instanţei, dat fiind că omul de afaceri îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat din închisoare.

De curând, Amişculesei a obţinut contopirea celor două pedepse la care a fost condamnat. În baza unei decizii a Tribunalul Botoşani, Dumitru Amişculesei a rămas cu o singură condamnare la doi ani de închisoare, şi nu trei ani şi 10 luni, cât însumau cele două condamnări primite anul trecut.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

astăzi, 19:29

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

astăzi, 18:45

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

astăzi, 17:47

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...