Omul de afaceri Constantin Cuciureanu, trimis în judecată într-un nou dosar!

Omul de afaceri Constantin Cuciureanu, trimis în judecată într-un nou dosar!

   realitatearomaneasca.ro

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a finalizat şi trimis în instanţă rechizitoriul în care omul de afaceri Constantin Cuciureanu, aflat acum în puşcărie, şi afaceristul sucevean Dumitru Morhan au produs prejudicii importante bugetului de stat făcând învârteli cu facturi false prin intermediul firmei “CLAUDIA 2000 SRL" Botoşani. Operaţiunile ilegale s-au derulat în urmă cu zece ani, scrie Obiectiv de Suceava.

Afaceristul sucevean Dumitru Morhan, “refugiat" de ceva vreme în Ucraina, zice el, pentru a-şi îngriji sănătatea în vreme ce în ţară este căutat pentru a fi băgat din nou la puşcărie, a fost trimis în judecată într-un nou dosar vizând fapte penale săvârşite în urmă cu zece ani. Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus recent trimiterea în judecată a lui Dumitru Morhan pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală într-un dosar în care actorul principal este un afacerist cu notorietate , Constantin Cuciureanu.

Dacă Morhan bântuie liber prin Ucraina, unde, dacă tot s-a dus să-şi trateze bolile, s-a apucat şi de ceva afaceri, partenerul său Cuciureanu este deţinut în penitenciarul Botoşani, unde ispăşeşte o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru înşelăciune. De subliniat că în cazul tandemului Morhan –Cuciureanu, funcţionează din plin zicala românească “cine se aseamănă se adună întrucât şi suceveanul şi-a petrecut mai bine de un an de închisoare la Penitenciarul Botoşani, tot pentru înşelăciune.

In noul dosar, cei doi vor fi judecaţi de Tribunalul Botoşani întrucât în perioada februarie – decembrie 2005, au dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii "CLAUDIA 2000 SRL", a cărui administrator era inculpatul Cuciureanu Constantin, a unor documente care nu au avut la bază operaţiuni reale în scopul de a sustrage de la plata către bugetul consolidat al statului a unor sume de bani reprezentând TVA dedus nelegal, au emis şi au ştornat facturi fiscale, reprezentând operaţiuni comerciale nereale, cu scopul urmărit de a se sustrage de la plata unor sume de bani datorate bugetului consolidat al statului, reprezentând TVA colectat şi ajustat nelegal, precum şi de amânare la plată a impozitului pe profit, în sumă totală de 626.779 lei, la care se adaugă accesorii în sumă de 6.576 lei.

Afacerea “CLAUDIA 2000 SRL" este lichidată  de câţiva ani, la jumătatea anului trecut dispunându-se radierea societăţii din Registrul Comerţului, după închiderea procedurii insolvenţei, dar afacerile necurate derulate prin intermediul acesteia produc iată consecinţe chiar şi după un deceniu.

Citeşte mai mult pe Obiectiv de Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transformer de Botoșani. Cum face Valeriu Iftime trecerea de la patron la șef de județ

astăzi, 13:34

Proaspăt intrat în politică, prosperul om de afaceri Valeriu Iftime crede că nu este în incompatibilitate și în conflict de interese dacă își continuă contractele pe car...

Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul va oficia Sfânta Liturghie și va sfinți casa parohială la o parohie din Botoșani

astăzi, 13:21

În data de 19 octombrie 2024, în Parohia „Sfântul Nicolae” din comuna Bălușeni, județul Botoșani, va avea loc un eveniment deosebit pentru comunitate și anume sfinț...

Becali și-a făcut calculele: ”Gata, nu mai am emoţii cu play-off-ul. Câştigăm şi cu Botoşani!”

astăzi, 12:13

FCSB are două victorii şi două remize în ultimele patru etape ale campionatului, iar Gigi Becali, patronul echipei roș-albastre, a comentat despre rezultatele etapei. În etapa 11, C...