Om de afaceri din Botoșani, trimis în judecată pentru evaziune fiscală!

Om de afaceri din Botoșani, trimis în judecată pentru evaziune fiscală!
Patroana unei firme din Botoșani a fost trimisă în judecată de Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, fiind acuzată de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Este vorba despre patroana societăţii Pan Moris, Elena Timifte, care în 1993 a înfiinţat, la Tocileni, societatea Amalia Com Impex SRL, firmă care a mers până în anul 2011, când au apărut și problemele financiare, din cauza scăderii vânzărilor.

Pentru a ține firma pe linia de plutire,  Elena Timofte a redus numărul angajaților și, potrivit anchetatorilor, din ianuarie 2012 până în iulie 2013 aceasta a plătit salariile angajaţilor fără a mai achita dările la stat, pentru a putea achita datoriile către furnizori și bănci.

Prejudiciul estimat în acest caz este de 35.877 de lei, omul de afaceri fiind acuzat de savârșirea infracțiunii  de retinere si nevarsare, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa, in forma continuata.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
269

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
317

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
252

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...