Om de afaceri din Botoşani: "Nu mă tem în niciun fel de liberalizarea comerţului cu Ucraina"

Acordul de liber schimb între Uniunea Europeană şi Ucraina va creşte competiţia în pieţe precum Italia, Spania sau Ger­ma­nia pe segmentul alimentelor sau al produselor manufacturate, aco­lo unde companiile din România au reuşit să ajungă la afa­ceri cumulate de 4 mld. euro/an.

Primele estimări arată că agricultura ucraineană va fi unul din­tre primii beneficiari ai acordului de liber schimb şi că plusul va fi de 380 mil. euro din ridicarea taxelor.

În faţa firmelor din Ucrai­na se va deschide o piaţă enormă, iar primele ţări în care vor creşte schimburile comerciale vor fi cele apropiate geografic.

Nu mă tem în niciun fel de liberalizarea comerţului cu Ucrai­na, ba dimpotrivă, chiar vrem să colaborăm cu ei şi să cum­părăm materii prime de la ei şi chiar să facem exporturi“, spune Iulian Căzăcuţ, proprietarul Doly-Com, procesator de carne din Botoşani, care operează la câţiva zeci de kilometri de graniţa cu Ucraina.

 România este astfel printre primele pe listă pentru afa­ce­rile de export ale Ucrainei.

Schimburile vor pleca de la ex­por­turi de 900 mil. euro din România înspre Ucraina şi de la un de­fi­cit comercial de 500 mil. euro pentru fosta economie so­vie­tică.

Sursa: ZF.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bani pentru zilele orașului! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

Căutând sponsorizări pentru Ziua Oraşului, un primar se decide să solicite o donaţie celui mai bogat patron din zonă. - Dumneavoastră ştiţi că mama mea e bolnavă şi că pensia ei nu...

Calendar ortodox, 9 octombrie: Sfântul Apostol Iacov al lui Alfeu; Sfântul Cuvios Andronic şi Atanasia

astăzi, 07:00

Sfântul Iacov al lui Alfeu a fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos. El nu trebuie confundat cu Iacov, „fratele Domnului”, Episcopul Ierusalimului şi ...

PSD Botoșani, Marius Constantin Budăi: „Oprim toată România pentru că domnul Ciucă nu stă bine în sondaje?”

Tuesday, 8 October 2024

„Liberalii au  greșit enorm când au anunțat că rup coaliția, dar rămân la guvernare. În fața unei asemenea contorsiuni logice, omul obișnuit are o singură explica...