Om de afaceri din Botoşani, condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală!

Om de afaceri din Botoşani, condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală!
Administratorul unei societăţi din Botoşani a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Suceava la trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de şapte ani, după ce a fost judecat pentru evaziune fiscală.

Dorina Dumitraş, administratorul firmelor Crisandi SRL şi Emrro Impex SRL a fost acuzată de anchetatori că s-a sustras de la plata obligaţiilor către bugetul general consolidat al statului.

Magistraţii au obligat-o, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. CRISANDI S.R.L. Botoşani, să plătească Statului Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, care s-a subrogat prin efectul legii în drepturile şi obligaţiile Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene Botoşani, suma de 21.215 lei, din care 9698 lei impozit pe profit, şi 11516 lei accesorii aferente TVA, plus dobânzi şi penalităţi.

 În acelaşi dosar a fost judecat şi Emil Rotaru, condamnat tot la trei ani de închisoare cu suspendare. Instanţa i-a olbigat pe cei doi, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Emrro Impex Srl Botoşani, să plătească Statului Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, care s-a subrogat prin efectul legii în drepturile şi obligaţiile Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene Botoşani, suma de 612.769 lei, din care 369.632 lei impozit pe profit şi 243.137 lei accesorii aferente-TVA, plus dobânzi şi penalităţi.

Sentinţa Curţii de Apel Suceava este definitivă. Oamenii legii au instituti sechestru asigurator pe  mai multe bunuri ale celor doi botoşăneni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
254

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
298

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
189

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...