Om de afaceri condamnat de judecători, după ce a falsificat acte pentru a participa la o licitaţie organizată de Spitalul Judeţean!

Fostul administrator unei firme din BotoÅŸani a fost condamant, joi, de magistraÅ£ii Judecătoriei BotoÅŸani după ce a fost trimis în judecată sub acuzaÅ£ia de fals material în înscrisuri oficiale.

Este vorba despre Florin Cazacu, fostul administrator al firmei de pază ÅŸi protecÅ£ie ForÅ£a Rapidă Grup Security (FRGS), care a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani ÅŸi patru luni.

Potrivit anchetatorilor, Florin Cazacu a falsificat documente pentru a putea participa la o licitaţie organizată de Spitalul Judeţean.
 
În mai 2012, unitatea spitalicească a organizat, prin Sistemul Electronic de AchiziÅ£ii Publice, o licitaÅ£ie în vederea contractării seviciilor unei firme de pază ÅŸi protecÅ£ie. Trei oferte au fost depuse la această licitaÅ£ie, una aparÅ£inând firmei FRGS, care a ÅŸi fost desemnată câÅŸtigătoare.

Administratorul unei firme scos din cursă a sesizat faptul că firma FRGS nu îndeplinea toate condiÅ£iile cerute în caietul de sarcini, respectiv că înregistrează datorii la bugetul de stat, deÅŸi la licitaÅ£ie a fost depus un certificat de atestare fiscală, conform căruia societatea nu are niciun debit.

În urma verificărilor făcute de anchetatori, s-a descoperit că FRGS avea datorii la Fisc de circa 150.000 de lei, iar documentul depus la dosarul de licitaÅ£ie a fost falsificat.

Cazacu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria BotoÅŸani. Între timp, societatea pe care acesta o administra a intrat în faliment.

Sentinţa de joi a judecătorilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Vezi DECIZIA judecătorilor!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă două zile libere pentru bugetari, românii care lucrează la stat vor începe anul 2025 cu o minivacanță!

astăzi, 12:27

Anul 2025 vine cu noi zile libere pentru bugetari. Românii care lucrează la stat vor începe anul cu o săptămână liberă, urmând să înceapă lucrul abia miercuri, pe ...

Urmărit internațional pentru infracțiuni de violență, reținut de polițiștii de frontieră la Stânca!

astăzi, 12:05

PoliÈ›iÈ™tii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au depistat È™i reÈ›inut un bărbat cu cetățenie R. Moldova, căutat internaÈ›ional pentru săvârÈ™irea infracÈ...

Conflict pe fondul consumului de alcool, botoșănean reținut pentru omor!

astăzi, 11:23

Parchetul de pe lângă Tribunalul BotoÈ™ani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Dorohoi, j...