Olimpicii botoşăneni au revenit de la Bruxelles

  În perioada 4-6 martie 2014, un grup de 12 tineri botoşăneni merituoşi – câştigători ai concursului Made for Europe, dar şi olimpici naţionali şi internaţionali – au efectuat o vizită la Bruxelles, la Parlamentul European. Această deplasare la Bruxelles reprezintă materializarea promisiunii făcute de senatorul Doina Federovici.

 Concursul Made for Europe a avut loc anul trecut cu ocazia Zilei Europei, iar câştigătorii au depus proiecte care au vizat domenii de maxim interes precum ecologia, comunicarea prin intermediul artelor sau promovarea tradiţiilor.

Pe parcursul vizitei în Belgia, copiii au avut parte și de o altă surpriză oferită de organizatori, având ocazia să viziteze si orașul Bruges, fosta capitală a Ligii Hanseatice, denumit și “Veneția de Nord datorită numeroaselor canale care încercuiesc și traversează orașul. De asemenea, în Bruges se află Colegiul Europei, centrul de excelență academică în domeniul studiilor europene.

Mă bucur că aceşti copii deosebiți au avut ocazia de a vizita cel mai înalt for legislativ european.Excursia vine să răsplătească meritele premianţilor şi să le ofere posibilitatea de a vedea modul în care sunt respectate şi promovate valorile europene chiar în inima Europei. Sper ca această răsplată a eforturilor lor să fie un impuls către performanţe viitoare deosebite a declarat senatorul PSD, Doina Federovici.

“Este prima mea excursie în afara României. Am văzut doar la televizor imagini cu Parlamentul European, dar sentimentul de a te afla personal acolo este unul deosebit. Mi-am promis și propus să revin la Bruges în calitate de student. Anul viitor voi deveni studentă și aici am aflat mai multe despre programul Erasmus Plus., “Nu mi-a venit să cred când am fost anunțată că voi pleca la Bruxelles. Cele trei zile petrecute acolo m-au determinat să îmi propun să devin din ce în ce mai bună la învățătură și dacă va fi posibil să ajung să lucrez și eu în cadrul Parlamentului European…", sunt doar câteva dintre impresiile împărtășite de elevii reveniți de la Bruxelles

Pentru viitor, senatorul PSD îşi propune să identifice cele mai bune soluţii pentru recompensarea excelenţei unor astfel de copii extraordinari.

Comunicat de presă

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

astăzi, 19:19

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...

Șeful IȘJ Botoșani, mesaj către directori în condițiile meteo anunțate. „Am făcut un apel...”

astăzi, 18:30

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat deja că școlile din zonele afectate de fenomenele meteorologice vor fi închise. În acest sens, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar ge...

Pompierii botoșăneni verifică modul în care autoritățile pun în aplicare măsurile preventive și de intervenție în caz de inundații! (foto)

astăzi, 17:49

Pompierii botoșăneni verifică, în teren, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administrativ-teritoriale din jude...