Oleg Voronin face bani din traficul cu bebelusi si mame surogat!

Oleg Voronin face bani din traficul cu bebelusi si mame surogat!

 OLEG VORONIN  

In urma unei anchete jurnalistice a iesit la iveala una dintre afacerile derulate la limita legalului de catre Oleg Voronin, fiul presedintelui de la Chisinau, comunistul Vladimir Voronin.

Ancheta jurnalistica realizata de Stefan Candea si Vitalie Calugareanu si publicata de Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, a dezvaluit legatura dintre Oleg Voronin si comertul cu ovule si mame surogat, care se numeste BIOTEX, informeaza Gardianul.

Firma BIOTEX este prezenta pe internet ca fiind intermediar in domeniul fertilizarii in vitro, oferind o baza de date generoasa de mame surogat.

Aceasta afacere este condusa de un italian si un german rus, care opereaza din Chisinau si Kiev, iar clientii vin din Italia, Anglia, Germania si Belgia. BIOTEX este si numele firmei de la Chisinau care activeaza la aceeasi adresa cu alte companii unde chiar locuieste fiul presedintelui, Oleg Voronin. In firma apar mai multe personaje din anturajul lui Voronin, inclusiv garda sa de corp asasinata anul trecut.

La sfarsitul anului 2008 ministrul moldovean al Sanatatii, Larisa Catrinici, nu ar accepta ca un copil sa fie vandut sau donat, fara sa stie ca o echipa de jurnalisti investigheaza activitatea unei retele de traficanti de nou-nascuti care activeaza inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova.

Mamele surogat sunt racolate din Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Rusia si Uzbekistan.

Echipa de jurnalisti a luat legatura cu firma BIOTEX. Jurnalistii au pozat in potentiali clienti: un cuplu de britanici interesati de accesarea serviciilor de mame surogat.

Acestia au fost contactati de Nicola, un cetatean italian care pe site-ul russorogate.com, unde isi face reclama reteaua, se semneaza Nicola Colucci. Dupa mai multe luni de discutii prin e-mail jurnalistii au aflat ca Nicola este un intermediar si ca adevaratul administrator al afacerii este un anume Albert Mann.

"Falsii parinti" au primit un model de contract al pachetului VIP: 30.000 de euro este costul unui copil nascut printr-o mama surogat aleasa din baza de date a firmei, toate cheltuielile incluse. In aceasta afacere orice poate fi aranjat, chiar si nasterea unui copil de catre o mama surogat cu donator de sperma strain de cuplul care plateste.

Jurnalistii au aflat ca ca toata operatiunea se poate desfasura in clinicile firmei din Chisinau sau Kiev.

Site-ul BIOTEX http://russurrogate.com a fost sters de pe internet in dimineata de joi a saptamanii trecute, dar dupa cateva ore a reaparut, inregistrat insa in Ucraina si nu in Republica Moldova. La datele de contact apare firma BIOTEHCOM Ltd si un anume Alibert Tocilovsky, cu date de contact din Kiev.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
280

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
182

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
123

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...