Oficialitatile din Botosani au cinstit astazi eroii!

Oficialitatile din Botosani au cinstit astazi eroii!
Cele doua mari sarbatori de astazi, Inaltarea si Ziua Eroilor, au fost marcate la Cimitirul Pacea din Botosani, unde a participat majoritatea oficialitatilor din judetul Botosani.

"Radacinele acestei zile provin de la Tratatul de la Versailles, cand s-a hotarat ca tarile participante sa-si cinsteasca eroii, hotarandu-se ca Ziua Inaltarii sa devina si Ziua sarbatoririi eroilor. De atunci respectam cum se cuvine aceasta zi", a declarat prefectul Cristian Roman.

Coroanele in cinstea eroilor au fost depuse dupa slujba de pomenire tinuta de un sobor de preoti.

"Pentru mine si, probabil, pentru toti botosanenii reprezinta una dintre cele mai importante zile de peste an. Sunt doua sarbatori deosebite, sarbatoarea reliogioasa Inaltarea Domnului nostru IIsus Hristos la ceruri si sarbatorirea eroilor. Noi ar trebui sa stim ca fara jertfa acestor oameni probabil noi nu eram in momentul de fata aici, prin jertfa acestor oameni s-a facut Marea Unire, prin jertfa acestor oameni am devenit un stat national si independent, si trebuie sa avem recunostinta pentru eroii nostri", a declarat primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur.

Tot incepand de astazi, numele a trei generali nascuti in Botosani vor fi purtate de trei strazi din municipiu. Este vorba despre General Dumitru Vasiliu, General Alexandru Ioanitiu, General Leonard Mociulschi.

"Trei generali ai Armatei Romane, nascuti pe meleaguri botosanene si care s-au distins in lupta in cele doua razboaie mondiale, vor fi onorati astazi de Consiliul Local. Trei strazi vor purta numele lor", a precizat primarul municipiului Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
17

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
52

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
249

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...