Oferte de criza ale universitatilor: Reducerea taxei de inscriere si meditatii gratuite

Oferte de criza ale universitatilor: Reducerea taxei de inscriere si meditatii gratuite
In prag de admitere, reprezentantii universitatilor se tem ca le vor ramane neocupate locurile cu taxa, pentru ca multi romani nu isi mai permit sa-si tina copiii la studii cu plata. Chiar si asa, taxele nu se micsoreaza. Dar oficialii universitatilor s-au gandit sa ii atraga altfel pe candidati: le ofera mici reduceri daca se inscriu din timp si meditatii gratuite.

"Am facut pregatire in amfiteatru, iar profesorii de matematica si fizica le-au facut subiecte asemanatoare cu cele de exemen", a exemplificat Nicolae Tapus, prorector la Universitatea Politehnica Bucuresti, citat de incont.ro.

In plus, cei care se inscriu din timp pe site-ul universitatii obtin o reducere de 10% din taxa de inscriere. La ASE Bucuresti, taxa anuala este de 3.000 de lei, iar meditatiile gratuite pentru candidati sunt doar on-line.

"Avem un program care se acceseaza prin internet si pune la dispozitia lor testele pentru care ei se pot pregati la toate disciplinele noastre. Studentul simuleaza propria admitere", a spus Ion Gh. Rosca, rector la Academia de Studii Economice Bucuresti.

Nici la Universitatea Bucuresti numarul de locuri nu s-a modificat fata de 2009: sunt peste 12.000, dintre care doar 4.500 la buget. Taxele au crescut cu 600 de lei si au ajuns la 3.100 de lei pe an. Rectorii nu sunt optimisti.

"S-ar putea ca mobilitatea sa scada din acest punct de vedere, din cauza cheltuielilor este posibil si ca intre primul si al doilea semestru sa ne confruntam cu o serie de studenti care nu pot plati", a declarat Ioan Panzaru, rector la Universitatea Bucuresti.

Inscrierile la facultati incep pe 8 iulie, iar examenele de admitere sunt programate tot luna viitoare pentru majoritatea universitatilor. (incont.ro)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anchetă la Botoșani, după ce un bebeluş de doar trei săptămâni a fost găsit mort!

astăzi, 08:57
146

Decesul unui bebeluş de trei săptămâni declanşează o anchetă a poliţiei, în Botoşani. Copilul a fost găsit fără viaţă, în patul lui, de către părinţii care au cerut a...

Elev din Botoșani distins cu Premiul I la etapa națională a Olimpiadei de Franceză! (Foto)

astăzi, 08:34
180

Vladimir Cotruță, elev in clasa a X-a bilingv franceză la Colegiul Național "A.T. Laurian" Botoșani, a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Franceză. Nu este...

Sancțiune dură pentru dinamovistul care l-a accidentat pe Romario Benzar!

astăzi, 08:16
264

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a anunțat marți o serie de sancțiuni disciplinare, printre care cea mai severă a fost dictată dinamovistului Hakim Djamel Abdallah....