Oferta de vacanta in premiera pentru Romania: zbor in spatiu - Vezi costul si criteriile

Oferta de vacanta in premiera pentru Romania: zbor in spatiu - Vezi costul si criteriile
Era doar o chestiune de timp pana ce un tour operator autohton avea sa ofere si romanilor posibilitatea de a petrece cateva zile in spatiu. Desi in prezent exista doar 2 companii care ofera acest serviciu la nivel mondial, Virgin Galactic si SXC, facilitatea e, de circa doua saptamani, si la indemana romanilor, prin Voyagers Club.

Daca prin Virgin Galactic, compania excentricului miliardar Richard Branson, poti ajunge in spatiu, ca turist, contra sumei de 200.000 de dolari, nume mari aflandu-se pe lista de asteptare - printre care si actorul Ashton Kutcher -, parteneriatul Space Expedition Corporation (SXC) si Voyagers Club, firma autohtona, care activeaza doar pe piata din Romania, presupune costuri considerabil mai mici, respectiv de 95.000 de dolari.

Aceasta suma include zborul in spatiu, sederea timp de 3 nopti in Caraibe, la un hotel de cinci stele, si antrenamentele pregatitoare. Dupa cum a declarat pentru Ziare.com un reprezentant al Voyagers Club, turistul beneficiaza si de o asigurare speciala, inclusiv pentru anularea calatoriei. Primul zbor va fi in 2014, iar pe lista de asteptare a SXC sunt deja nume precum Armin van Buren.

Doar tu si pilotul!

Pretul mai mic al unei astfel de excursii este posibil datorita faptului ca, spre deosebire de calatoriile spatiale cu Virgin Galatic, cele prin SXC si Voyagers Club presupun un singur turist, de unde si costurile mai mici. Desi este necesara multa energie pentru a iesi din atmosfera, calatoria ulterioara este aproape gratuita. Practic, turistul este astronaut copilot, el fiind implicat direct in misiunea de cercetare.

Dupa cum au declarat pentru Ziare.com reprezentantii Voyagers Club, "aceasta nu este doar o calatorie de placere. Acum este momentul sa efectuati experimentul programat. Fiind membru al acestei expeditii, veti colecta impreuna cu pilotul informatii despre calatoria spatiala, in scopuri stiintifice. Fara atractii ieftine pentru turisti, fara pasageri care sa va calce pe nervi, fara blitzul camerelor foto. Doar dvs. si pilotul - si peisajul coplesitor".

Esti eligibil?

Inainte de a porni in aventura vietii sale, astronautul copilot trebuie insa sa indeplineasca niste criterii. Trebuie sa aiba minimum 18 ani si sa fie apt din punct de vedere fizic si psihic. Ii va fi examinata starea sanatatii, prin testarea tensiunii arteriale, a vederii, auzului si reflexelor - costuri ce pot fi acoperite de tour operator. Pregatirile mai includ si un instructaj aprofundat asupra misiunii stiintifice si a scopului acesteia.

Odata ce aceste cerinte au fost indeplinite, drumul de la vis pana la realitate se parcurge usor. Asta chiar daca numai 500 de persoane s-au aflat pana acum in postura de a vedea Pamantul din spatiu.

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
25

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
34

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
76

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...