Octavian Costin, cel mai bun actor al Festivalului Ideo Ideis, de la Alexandria!

Octavian Costin, cel mai bun actor al Festivalului Ideo Ideis, de la Alexandria!

 OCTAVIAN COSTIN si CATALINA LAVRIC, in spectacolul VENTRILOCUL  

Cinci premii pentru Atelierul de Teatru al Colegiului National Mihai Eminescu Botosani la Festivalul de Teatru Ideo Ideis, care s-a desfăşurat în perioada 15 - 22 august 2009, la Alexandria.

Perceput ca fiind cea mai mare competitie pentru artistii elevi din ultimii ani, Festivalul Ideo Ideis este girat, de o buna perioada, de nume mari ale culturii romanesti.

Astfel, pe langa Marcel Iures, in juriul care a evaluat prestatia artistilor au mai figurat Catalin Stefanescu, criticul de teatru Mihaela Michailov, Marius Manole, Andi Vasluianu si Vlad Zamfirescu.

Din Botosani au participat trupele de la Colegiul National Mihai Eminescu, cu spectacolul "Ventrilocul", de Larry Tremblay, Regia Lenus Teodora Moraru, o trupa cu traditie in acest festival, dar si cu numeroase si prestigioase premii la Alexandria, precum si Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, cu spectacolul "Bine mamă, dar ăştia povestesc în actul doi ce se întâmplă în actul întâi", adaptare după Matei Vişniec, Regia Ana Maria Cazacu.

Elevii de la Colegiul Eminescu au obtinut cinci premii, printre care si cel pentru Cel mai bun actor in rol principal, dar si doua importante nominalizari:

-Cea mai buna miscare scenica (coregrafia a fost asigurata de Victoria Bucun)
-Cea mai buna coloana sonora
-Cea mai buna scenografie (Costumele si Scenografia sunt semnate de Gelu Rasca)
-Cel mai bun actor in rol princial - OCTAVIAN COSTIN
-Cea mai buna regie - LENUS TEODORA MORARU

Nominalizari pentru:
-Cea mai buna actrita in rol principal - Catalina Lavric
-Cel mai bun spectacol.

"A fost o competitie cu un nivel extrem de ridicat, dar si un festival cu numeroase evenimente speciale de exceptie. Au fost vizionate in afara competitiei spectacole de la UNATC, dar si spectacole eveniment prezentate de Teatrul Metropolis din Bucureşti, Teatrul Luni de la Green Hours, Bucureşti", a precizat Lenus Teodora Moraru, actrita a Teatrului Mihai Eminescu Botosani, coordonatoarea Atelierului de Teatru al Colegiului Mihai Eminescu.  
 

Citeste si OCTAVIAN COSTIN, UN BAIAT... JOS PALARIA!
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
329

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
469

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
594

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...