Obsesia lui 666. Protest impotriva cipurilor in centrul Capitalei

Obsesia lui 666. Protest impotriva cipurilor in centrul Capitalei
Pasapoartele biometrice au scos romanii in strada. Pe Dealul Mitropoliei a avut loc astazi un protest al membrilor unei organizatii neguvernamentale care contesta introducerea cipurilor in actele de identitate.

Peste 200 de persoane au protestat fata de introducerea cipurilor in pasapoarte, informeaza Antena 3. Oamenii spun ca initiativa duce la incalcarea unor drepturi cetatenesti - dreptul la identitate sau libertatea de miscare.

Ei considera ca introducerea cipurilor in actele de identitate nu reprezinta o masura de siguranta, ci o modalitate de control asupra cetatenilor.

Oamenii au manifestat in fata Mitropoliei deoarece considera ca ar fi trebuit sa existe o initiativa a Bisericii Ortodoxe Romane, prin care credinciosii sa fie intrebati ce parere au in legatura cu pasapoartele biometrice.

Printre mesajele arborate s-au numarat "Refuz semnul fiarei 666", "Nu mai vrem dictatura. Refuz cipul" dar si numarul 666 inscris intr-un cerc taiat.

Angajati ai Directiei Generale a Pasapoartelor sustin ca cifra invocata - 666 - nu exista, pasaportul nu are cod de bare, iar in CIP nu sunt stocate decat elementele vizuale in interiorul pasaportului si cele doua elemente, respectiv imaginea faciala si impresiunea digitala a doua degete pereche. De fapt, nu e vorba de un CIP ci de o modalitate de stocare electronica.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
299

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....

Expoziția de grafică ”Biserici şi mănăstiri din Moldova medievală” va fi vernisată la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:28
31

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită luni, 22 aprilie 2024, ora 12:00, la vernisajul expozi...

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
201

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...