Oamenii (farade)legii: Agenti de politie retinuti pentru contrabanda cu tigari!

Oamenii (farade)legii: Agenti de politie retinuti pentru contrabanda cu tigari!
Un politist din cadrul IPJ Botosani, impreuna cu un fost angajat al aceleiasi unitati, au fost retinuti pentru 24 de ore dupa ce au fost gasiti cu aproape 5.400 de pachete de tigari de contrabanda. In momentul in care au fost depistati, cei doi au încercat sa intimideze inspectorii vamali si pe cei ai Serviciului Politiei Rutiere.

Un politist din cadrul Serviciului Politiei Rutiere si un fost politist au fost retinuti la Bacau dupa ce au fost prinsi transportand cu un autoturism marca BMW seria 5 aproape 5.400 de pachete de tigari de contrabanda.

Agentul Calin Oboroceanu, de la Politia Rutiera Botosani, impreuna cu fostul politist, au fost prinsi la intrarea in municipiul Bacau, in urma unei actiuni desfasurate de Directia pentru Accize si Operatiuni Vamale Bacau, in cooperare cu Serviciul Politiei Rutiere din Bacau.

"În seara zilei de 27.06.2011, ora 23.30, echipajul mobil din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Bacau în cooperare cu Serviciul Politiei Rutiere din cadrul I.P.J. Bacau, au oprit pentru control un autoturism marca BMW, în care au fost descoperite 5.382 pachete de tigari de contrabanda. În autoturism se aflau doi barbati care din cercetarile efectuate ulterior s-au dovedit a fi agenti de politie, unul activ si unul în rezerva", se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale a Vamilor.

Initital, agentul nu a vrut sa opreasca la semnalul inspectorilor vamali si a fost nevoie de interventia celor de la Rutiera.

"La verificarea sumara a autoturismului s-a constatat ca pe bancheta din spate si în portbagajul acestuia se afla o cantitate mare de tigarete, motiv pentru care s-a procedat la însotirea autoturismului la sediul D.J.A.O.V. Bacau unde s–au efectuat verificari amanuntite. Ajunsi în sediul D.J.A.O.V. Bacau, cei doi ocupanti ai autoturismului au încercat sa intimideze inspectorii vamali si pe cei ai Serviciului Politiei Rutiere, unul dintre acestia, care la momentul controlului se afla la volanul autoturismului, afirmând ca este lucrator de politie în cadrul I.P.J. Botosani. Cu sprijinul conducerii I.P.J. Bacau s-a verificat realitatea celor afirmate constatându-se ca persoana în cauza este agent de politie în cadrul Serviciului Politiei Rutiere – I.P.J. Botosani, iar celalalt ocupant al autoturismului este fost lucrator de politie, demisionat din I.P.J. Botosani în anul 2010", se mai precizeaza in comunicat.

Data fiind cantitatea mare de tigarete si calitatea de lucrator de politie a conducatorului auto, s-a procedat la sesizarea Parchetului de pe lânga Tribunalul Bacau si, în prezenta procurorului, s-a efectuat verificarea amanuntita a autoturismului, fiind identificata o cantitate totala de 5.382 pachete tigarete cu timbru Republica Moldova, din care 1.875 pachete tigarete marca Plugarul si 3.507 pachete tigarete marca Doina, cartonate.

Cazul a fost preluat de procuror care a dispus retinerea pentru 24 ore a celor doua persoane, urmând a fi continuata cercetarea sub aspectul savârsirii infractiunii de evaziune fiscala, si a infractiunii de detinere si comercializare de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

"De indata ce vom intra in posesia documentelelor de la organele de cercetare penala de la Bacau, in functie de acestea se va dispune cercetarea prealabila a agentului de politie, fata de care, din punct de vedere disciplinar vor fi dispuse masurile care se impun", a precizat inspector pr. Daniela Darea, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
24

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
35

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...

Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”

astăzi, 12:04
25

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, a inclus în oferta sa electorală un program dedicat modului în care sunt tratați pacienț...