Cu catusele pe maini, Liliana Teodoriu a fost ridicata de procurori - Vezi FOTO, VIDEO!

Cu catusele pe maini, Liliana Teodoriu a fost ridicata de procurori - Vezi FOTO, VIDEO!

 Liliana Teodoriu, in catuse  

Medicul Liliana Teodoriu, de la Comisia de Evaluare a capacitatii de munca din cadrul Casei Judetene de Pensii Botosani, a fost ridicata marti seara de procurori, fiind acuzata de luare de mita in forma continuata. Alaturi de alti trei complici, printre care si asistenta de la cabinet, Brandusa Honciuc, exista acuzatia ca pretindeau sume de bani de la persoanele care se prezentau la cabinet in vederea expertizarii, pentru a se pensiona.

Ancheta a inceput in urma cu doua luni de zile, iar in cursul zilei de marti procurorii au organizat un flagrant, fiind efectuate perchezitii domiciliare atat la medicul Liliana Teodoriu, cat si la asistenta si la ceilalti doi complici.



"Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, impreuna cu ofiterii de Politie judiciara din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor IPJ Botosani si ofiteri de Politie judiciara din cadrul DGA, avand sprijinul tehnic si informativ al SRI, astazi au descins in incinta cabinetului de expertize medicale din cadrul Directiei Muncii Botosani in vederea efectuarii unei perchezitii si surprinderii  medicului Teodoriu Liliana in timp ce primea diferite sume de  bani de la persoane supuse expertizarii in vederea acordarii  pensiilor pentru un grad de handicap. Ancheta se desfasoara de circa 2 luni de zile. Au fost ridicate documente, documente de expertiza medicala, au fost identificate sume de bani. La aceasta ora se desfasoara perchezitii in apartamentul invinuitei, precum si in apartamentul altor trei complici", a declarat Cristian Popovici, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.


Saraci si bolnavi, botosanenii erau obligati sa "cotizeze" pentru a obtine o semnatura!

Intr-unul dintre apartamentele medicului Teodoriu au fost gasite sume importante de bani. Sumele pe care aceasta le colecta zilnic de la persoanele care aveau nevoie de semnatura ei se ridicau ajungeau chiar si cateva zeci de mii de lei.

"Din primele date rezulta ca in locuinta dumneaei au fost gasite sume de bani destul de importante, probabil provenind din bani oferiti, si primiti de dumneaei, de la persoane care erau expertizate in vederea acordarii pensiilor. In medie intre 2-3 si 19-20 persoane zilnic ofereau bani in schimbul obtinerii deciziilor. Practic, astazi am inchis o actiune de supraveghere operativa derulata pe parcursul a doua luni si jumatate. Nu am lucrat pe plangeri, am lucrat pe un denunt de la care am plecat. Ulterior, denuntul nu a mai fost necesar in cauza, am lucrat cu alte mijloace tehnice specifice", a precizat prim-procurorul Cristian Popovici.

De la cabinetul de expertiza medicala de la Casa de Pensii au fost ridicate mai multe documente, urmand a fi evaluate toate dosarele din anul 2011. Cabinetul a fost sigilit si deocamdata activitatea este suspendata.

Liliana Teodoriu a fost ridicata de procurori si dusa la Dorohoi pentru a participa la o perchezitie la unul dintre apartamentele pe care aceasta le detine.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani a declarat ca in aceasta ancheta nu sunt vizati angajati ai Casei Judetene de Pensii.


Liliana Teodoriu spune ca este victima unei inscenari!

Cel mai probabil, medicul si ceilalti trei complici vor fi retinuti pentru 24 de ore si dusi la audieri.

"M-a frapat intregul dosar si intreg materialul rezultat din supravegherea operativa, prin situatia cutremuratoare a persoanelor supuse procedurii de expertizat si mai ales a manierei personale de lucru a doamnei Teodoriu. Vorbim de persoane cu venituri foarte modeste, de persoane cu afectiuni medicale, dar care pentru a obtine decizia au trebuit intr-o forma sau alta sa cotizeze", a spus prim-procurorul Cristian Popovici.

La iesire din incinta Casei de Pensii, medicul Liliana Teodoriu a spus ca nu stie despre ce este vorba si de ce este acuzata, si ca este posibil sa fie vorba de o inscenare.


 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
557

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
62

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
70

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...