O zi de post negru face minuni pentru organismul tau

O zi de post negru face minuni pentru organismul tau
O zi de post, in care sa nu mancati nimic, dar sa beti foarte multa apa, face bine la sanatate, sustin cercetatorii de la Intermountain Medical Center Heart Institute. 30 de voluntari au postit timp de 24 de ore doar cu apa, fara sa se atinga de mancare, apoi au trecut la alimentatia obisnuita. Concluzia cercetatorilor a fost ca, tinut din cand in cand, postul negru scade riscul bolilor de inima si de diabet si reduce nivelul zaharului din sange.

Trigliceridele (un tip de grasime), greutate si nivelul zaharului in sange au scazut dupa ce participantii la studiu au baut doar apa, timp de 24 de ore. Cercetarea condusa de medicul Benjamin Horne sustine alte studii facute la acelasi institut, care au demonstrat alte beneficii ale postului.

Medicii au urmarit modul in care se comporta corpul uman in perioada de post si au descoperit ca nivelul colesterolului, atat cel "bun" si cat cel "rau", creste pe perioada celor 24 de ore in care nu se consuma mancare.

Pe de alta parte, acest lucru inseamna scaderea riscului de aparitie a diabetului, deoarece e mai putin probabil ca in aceste conditii corpul sa se lupte pentru regularizarea nivelului zaharului din sange.

"Postul provoaca foame si stres. Ca raspuns, corpul elibereaza mai mult colesterol, permitand utilizarea grasimii ca pe o sursa de energie, in loc de glucoza. Acest fapt scade numarul de celule grase din corp, iar asta este important pentru ca, cu cat organismul are mai putine celule grase, cu atat e mai putin probabil sa experimenteze rezistenta la insulina sau diabet", a explicat medicul Benjamin Horne.

Pe perioada celor 24 de ore de post, celor 30 de voluntari le-au fost monitorizati factorii de risc cardiac si metabolic. Studiul a urmarit doar efectele pe termen scurt ale postului. Medicii de la institutul cardiologic din Intermountain nu sunt insa, decocamdata, pregatiti sa recomande pacientilor sa posteasca in acest fel, pana cand mai multe cercetari vor fi efectuate spre a se urmari toate efectele asupra organismului.

 

sanatate.bzi.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
25

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
62

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
293

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...