O tânără din Botoşani a primit un rinichi, după doi ani de aşteptare

O tânără din Botoşani a primit un rinichi, după doi ani de aşteptare
La sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul Dr. C.I. Parhon, a fost efectuat cel de-al 21-lea transplant de rinichi, pentru o femeie de 30 de ani din judeţul Botoşani, care era în evidenţele unităţii medicale şi pe lista de aşteptare de aproximativ doi ani.

Aceasta era o pacientă cronică, cunoscută cu nefropatie glomerulară, afecţiune imunologică care îi afecta funcţia renală.

"Suntem recunoscători familiei donatorului pentru gestul pe care l-au făcut, deoarece au schimbat enorm viaţa acestui pacient", a precizat dr. Ionuţ Nistor, medic specialist nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Donatorul a fost o femeie de 36 de ani din Suceava care suferise un anevrism cerebral rupt, şi de la care s-a prelevat şi celălalt rinichi, dar şi corneele care au ajuns la Spitalul Sf. Spiridon, unde urmează să fie transplantate.

"Prelevarea s-a făcut la Suceava, s-au prelevat rinichii şi corneele, un rinichi a ajuns la Iaşi, iar celălalt la Bucureşti. Corneele au ajuns Spitalul Sf. Spiridon, a precizat dr. Raluca Neagu-Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant. De asemenea, reprezentanţii Spitalului Parhon susţin că îşi doresc ca în perioada următoare, ambii rinichi prelevaţi să rămână în Iaşi. Vrem să facem un pas mai departe, să se facă ambele transplanturi la Iaşi, deoarece avem atât capacitatea necesară, cât şi un număr mare de pacienţi pe lista de aşteptare şi este păcat ca atunci când se face o prelevare din zona noastră să nu îi putem transplanta pe amândoi", a completat dr. Ionuţ Nistor. 

Sursa: Ziarul de Iaşi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
207

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
269

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
182

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...