O sportivă susţine că s-a ales cu o boală gravă după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19

O sportivă susţine că s-a ales cu o boală gravă după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19

Jucătoarea de volei Francesca Marcon (38 de ani), fostă componentă a naţionalei Italiei, a spus pe Instagram că are pericardită. Ea crede că ar fi dezvoltat afecţiunea după ce s-a vaccinat împotriva noului coronavirus.

Francesca Marcon a făcut cunoscut faptul că are pericardită şi că nu se poate întoarce, deocamdată, la antrenamentele echipei sale din Bergamo. Jucătoarea de volei va depune o plângere, scrie TelekomSport.ro.

"Nu ştiu dacă vă interesează, dar am pericardită după vaccin... Cine plăteşte preţul pentru toate?”, a anunţat voleibalista din Italia pe Instagram.  

După dezvăluirea sa, jucătoarea a oferit un interviu, pentru publicaţia Repubblica, în care a dat mai mult detalii. 

"După prima doză de vaccin am avut simptomele clasice, după a doua situaţia s-a agravat. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu mine, nu am avut niciodată probleme cardiace, dar durerile au început înainte de 3 august, după a doua doză. Durerea din piept a crescut şi aşa am mers la urgenţe, unde mi-au pus diagnosticul de pericardită"

"Am încercat să aud mai mulţi specialişti. Mi-au spus că pericardita este unul dintre efectele secundare ale vaccinurilor împotriva Covid-19”.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat cu adevărat, nu ştiu dacă toate acestea au fost cauzate de vaccin sau dacă am avut ceva latent în corpul meu. Îmi pare rău că nimeni nu mi-a spus, după prima doză şi primele mele afecţiuni, că aş putea întâmpina probleme de genul acesta. Poate aş fi făcut investigaţiile înainte”.

Întrebată dacă s-ar vaccina din nou, sportiva a răspuns prompt: "Nu, nu aş mai face-o, dar experienţa mea proastă este cea care afectează alegerea. Aş face-o din nou dacă mi s-ar da câteva explicaţii", a adăugat Francesca Marcon pentru sursa citată. 

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, încă din iulie, informaţii cu privire la miocardita şi pericardita care pot apărea după vaccinare, precizând că pot apărea în cazuri foarte rare. Studiile au arătat că cele două afecţiuni apar, în general, după a doua doză de vaccin, cu precădere la bărbaţi tineri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
116

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
73

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...