O romanca si-a abandonat fetita nou-nascuta in masina de spalat: Tentativa de omor sau gest matern instinctiv?

Cazul romancei care si-ar fi abandonat fetita nou-nascuta in masina de spalat, langa Mantova, a fost prezentat pe larg de majoritatea telejurnalelor si ziarelor din Peninsula. Duminica s-au dat publicitatii detalii ulterioare in legatura cu romanca acuzata de omor. In primul rand, medicii au confirmat faptul ca fetita este intr-o conditie fizica buna, neavand de suferit de pe urma abandonarii in cuva masinii de spalat.

Presa locala (Gazzetta di Mantova) a dezvaluit ca Mihaela C. de 32 de ani, si-ar fi castigat existenta prostituindu-se pe strazile din orasul situat in regiunea Lombardia, nordul Italiei.  Politistii au descoperit ca miercuri romanca a fost jefuita si batuta de unul din clientii sai, in timp ce isi desfasura "activitatea". A fost agresata in ciuda faptului ca se afla in luna a noua a sarcinii. In aceeasi seara, tanara s-a dus la politie si a denuntat jaful al carei victima a fost.

Conform reconstituirii anchetatorilor, agresiunea de miercuri ar fi produs o nastere inainte de termen. Mihaela C., impreuna cu concubinul, Viorel C., probabil tatal fetitei, traiau intr-un mic apartament dintr-o pensiune agroturistica, la periferia orasului Mantova, impreuna cu alte doua fetite ale cuplului. In acel apartament, femeia a dat nastere unei fetite sanatoase, in dimineata zilei de sambata. Imediat insa, romanca s-a simtit rau, din cauza unei hemoragii provocate de nastere, iar cei doi au chemat o ambulanta. La spital, medicii si-au dat seama ca femeia tocmai nascuse si au alertat organele de politie. Astfel, dupa circa doua ore, politistii au descoperit fetita, ascunsa in cuva masinii de spalat, printre cateva haine murdare.

Cei doi au fost acuzati imediat de tentativa de omor, iar barbatul, arestat. Sambata noapte,  Viorel C. a incercat sa se spanzure in inchisoare. Mihaela C. se afla inca internata la spital, dar este sub supravegherea politiei. Cateva ziare din Peninsula au titrat: "Romanca a aruncat nou nascutul in masina de spalat" - preluand o stire a agentiei APCOM. Dar duminica, dupa un comunicat al conducerii spitalului, in care se afirma ca fetita nu prezinta semne de violenta, a inceput sa fie vehiculata ipoteza ca mama ar fi  incercat, in lipsa unui carucior, sa adaposteasca fetita intr-un loc cald si sigur.

Intre timp, la spitalul "Carlo Poma" de la Mantova au inceput sa soseasca persoane care doresc sa o adopte pe nou nascuta de 2,430 kg, pe care medicii au numit-o Rosa.

Tot duminica, Ernesto Ghidoni, responsabil la departamentul de asistenta sociala in cadrul primariei din Mantova, a declarat ca autoritatile se ocupa si de cele doua fete ale cuplului, de 11 si 14 ani. (Corespondenta din Italia: Miruna Cajvaneanu, pentru HotNews.ro)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
28

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
98

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
83

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...