O parte a taxei auto ar putea fi inclusa in impozitul anual

O parte a taxei auto ar putea fi inclusa in impozitul anual
Taxa auto ar putea avea o parte inclusa in impozitul anual, ajungandu-se astfel la o forma asemanatoare cu taxa de poluare din Germania, a declarat vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Brent Valmar.

"Probabil se va ajunge la o forma de transferare a unei parti din taxa auto catre impozitul anual", a explicat reprezentantul Asociaitiei.

Potrivit lui Brent Valmar, un aspect foarte important pentru piata auto din Romania, din punct de vedere al importurilor de masini rulate, este faptul ca germanii probabil vor prefera sa ia prima de casare oferita in tara lor, iar acele masini nu vor mai ajunge in Romania.

Pe de alta parte, reprezentantul APIA a criticat usor Guvernul Romaniei pentru ca nu pune piciorul in prag spunand "avem o taxa si asta este, va anuntam cu sase luni inainte de modificare".

Nu in ultimul rand, vicepresedintele APIA a explicat ca efectele crizei nu sunt selective asupra importatorilor de masini noi si second hand, ci ii afectetaza pe toti de-o potriva. In concluzia declaratiei sale, reprezentantul APIA a tinut sa explice ca exista doua sau trei cauze "foarte simple" care influenteaza taxa auto in Romania: importul masiv de rable, deprecierea leului si blocarea creditarii, care in opinia sa, este probabil cel mai important aspect.

sursa: Capital

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
31

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
19

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
38

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...