O noua zi de proteste la Botosani!

O noua zi de proteste la Botosani!
Dascalii vor iesi din nou astazi in strada pentru a-si cere drepturile. Potrivit liderului SIP Botosani, Maria Tiprigan, in circa 25 de scoli din municipiul Botosani profesorii nu vor intra nici miercuri la ore.

"Continua si astazi protestele, si desi FEN-ul a dat un ultimatum, care a expirat ieri, se pare ca pe guvernanti nu ii interseaza, nu ii impresioneaza ca mii de oameni, la Botosani si Suceava, ies in strada si isi cer salariile. Oamenii pana acum au primit numai promisiuni si acum s-a pus presiune si pe directori, si pana ieri (n.r. marti), ora 13.00, acestia au avut termen sa deschida actiuni in instanta de suspendare a platilor, cu 33%, pana la 1 ianuarie 2012. Vor urma noi procese", a declarat Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean sustin ca, pe masura ce zilele de protest se inmultesc, materia va fi tot mai greu de recuperat, mai ales ca aceasta nu se va recupera sambata si dumnica, ci in timpul orelor de curs.

"Recuperarea materiei pe parcurs este dificila, dar nu este imposibila. Daca se mai aduna cateva zile, atunci intr-adevar o sa apara probleme. Oricum materia nu va ramane nepredata, pentru ca oamenii in general sunt obisnuiti sa isi faca datoria, vor recupera", a spus Daniel Bucataru, purtator de cuvant ISJ.

Totodata, sindicalistii din invatamant vor contract colectiv de munca la nivel de judet. Anuntul a fost facut de catre liderul SIP Botosani, Maria Tiprigan, care sustine ca au fost deja incepute demersurile pentru intocmirea unui astfel de contract, in baza caruia cadrele didactice vor putea declansa oricand greva generala.

"Am inregistrat la Inspectoratul Scolar o cerere de solicitare a negocierii unui contract colectiv de munca la nivel de judet si aceeasi cerere am trimis-o si la unitătile scolare. Colegii de la ambele sindicate vor medita asupra modului de negociere, iar noi o sa dam in scoli un model de contract, pentru ca atunci cand nu vom mai avea salarii deloc sa putem trece la acele actiuni radicale de protest, cum ar fi greva generala", a afirmat Maria Tiprigan, presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
286

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
429

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
565

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...