O noua TAXA in spitalele din Romania

O noua TAXA in spitalele din Romania
Pacientii vor plati o noua taxa in spitale, daca vor sa fie tratati sau consultati de un anumit medic! Aceasta este solutia ministerului ca sa poata mari salariile personalului medical.
 

Un proiect pilot intocmit de Ministerul Sanatatii arata ca, de la 1 septembrie, pacientii din spitalele de stat vor fi taxati ca la privat.

Proiectul pilot pentru salarizarea medicilor si asistentilor sociali ar putea intra in vigoare de la 1 septembrie 2013, potrivit realitatea.net. Daca un pacient alege sa se trateze la un anumit medic, va trebui sa achite o taxa de pana la 1.500 lei.

Taxa va fi stabilita de fiecare spital in parte, iar valoarea taxei va fi de cel mult 1.500 lei pentru fiecare pacient internat. O consultatie pentru pacientii din ambulatoriu va costa cel mult 150 lei.

Potrivit acestui proiect medicii vor fi platiti astfel: parte fixa (salariu de baza), parte variabila (pregatire profesionala, calitatea muncii, cantitatea muncii, fidelizarea muncii), sporuri pentru conditii de munca, venituri din garzi, venituri din taxa platita de pacienti.

CUM E DISTRIBUITA TAXA?

70% din suma va fi acordata medicului care conduce procesul terapeutic, 20% catre personalul auxiliar, iar 10% unitatii sanitare. Potrivit noului proiect al Ministerului Sanatatii, medicii ar putea primi mai multi bani in functie de pregatirea profesionala, adica atestate, a II-a specialitate, masterat, doctorat, publicatii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
446

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
618

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
723

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...