O nouă scumpire a gunoiului, la Botoșani!

O nouă scumpire a gunoiului, la Botoșani!
Societatea Urban Serv va solicita în Consiliul Local o majorare a tarifului plătit de populație, un proiect de hotărâre în acest sens urmând a fi introdus pe ordinea de zi a ședinței din luna iulie sau august.

Directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, a precizat că această ajustare a tarifului este impusă de costurile ce vor apărea cu gunoiul care va trebui relocat odată cu deschiderea depozitului de la Stăuceni. Majorarea va fi de până în 10 procente.

“Noi pregătim documentația pe care o vom depune în Consiliul Local privind ajustarea tarifelor având în vedere că va trebui să prindem costurile de relocare. Suntem în faza în care facem toate calculele. Creșterea ar putea fi până în 10%. Din gunoiul pe care îl avem depozitat pe spațiiile de stocare temporare o parte va trebui transportat la Stăuceni și trebuie să suportăm cheltuielile", a precizat Simion Drelciuc.

Creșterea ar urma să fie aplicată de anul viitor. Aceasta s-ar putea însă să nu fie singura majorare. De la 1 ianuarie 2016, va fi introdusă o taxă pentru depunerea deşeurilor la groapa de gunoi de 80 de lei pe tonă, după cum a anunțat Ministerul Mediului.

Această taxă va fi introdusă pentru alinierea României la normele europene - "deşeu zero", adică orice produs devenit deşeu să reintre în circuitul de refolosire şi să redevină materie primă.

Directorul Urban Serv a precizat că deocamdată nu s-au făcut calcule privind costurile generate de această nouă taxă, o decizie urmând a se lua în octombrie când se stabilesc tarifele pentru anul 2016.

“Taxa respectivă va aduce o nouă contribuție a cetățeanului privitor la problema deșeurilor pentru că operatorul care gestionează depozitul va trebui să plătească la Fondul de Mediu această taxă pentru fiecare tonă depozitată. Ca să poată acoperi cheltuielile, operatorii vor solicita Consiliior Locale introducerea în tarife a cheltuielilor respective", a mai spus directorul Urban Serv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
17

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
33

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
72

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...