O nouă propunere cu iz electoral: mai puțină vechime penru grupa I de muncă

Economiștii avertizează: toată lumea va plăti prin stagnarea salariilor!

O nouă propunere legislativă cu iz electoral în domeniul muncii vine din partea senatorilor. Persoanele care au lucrat cel puţin doi ani în condiţii dificile ar putea fi încadrate în grupa I de muncă.

Aceasta vine după ce, ieri, senatorii au decis să extindă amnistia fiscală. După pensionari şi mame, nici bugetarii nu vor fi obligaţi să mai dea înapoi banii pe care i-au încasat fără drept.

Puterea renunţă să recupereze 700 de milioane de lei, în speranţa că se vor transforma în voturi, avertizează economiştii. Dar Guvernanţii spun că bugetul nu va avea de suferit. Recunosc însă că nu ştiu numărul exact al celor care vor beneficia de clemenţă.

În prezent, doar cei care au o vechime de mimimum şase ani fac parte din această categorie. Asta înseamnă că un pensionar care a lucrat în mină, de exemplu, doar doi ani, ar putea beneficia de venituri mai mari conform noii încadrări.

Initiativa a fost propusă şi adoptată deja de Comisia pentru muncă din Senat. Săptămâna viitoare, propunerea va intra în dezbaterea Plenului Senatului, informează digi24.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși din localitățile Botoșaniului, în pelerinaj la moaștele Cuvioasei Parascheva! (foto)

Saturday, 12 October 2024

În zorii zilei, pregătiți cu apă, provizii, unii cu medicamente și îmbrăcați potrivit vremii capricioase, credincioșii din parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena&r...

Porțile subunităților ISU, deschise astăzi pentru copiii unor localități din Botoșani! (foto)

Saturday, 12 October 2024

Porțile subunităților s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Inte...

Penitenciarul Botoșani caută furnizori de echipamente pentru dotarea instituției!

Saturday, 12 October 2024

Penitenciarul Botoșani a publicat în SEAP anunțul de participare nr. CN1073844 din 01.10.2024, în vederea încheierii contractelor de furnizare produse (dotări și echipamente). ...