O nouă campanie Marea Debarasare in judetul Botosani

O nouă campanie Marea Debarasare in judetul Botosani
În perioada 3-4 decembrie 2010 va avea loc, la nivel naţional, ultima campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) Marea Debarasare de la populaţie din acest an.

La aceasta ediţie a campaniei se vor colecta deşeuri din: municipiile Botoşani şi Dorohoi, oraşele Bucecea şi Ştefăneşti, precum si din 24 de localităţi rurale.

Cetăţenii din municipiile Botoşani şi Dorohoi vor anunţa operatorii de salubritate: SC URBAN SERV SA Botoşani şi Direcţia de Servicii Publice Dorohoi despre intenţia de a preda echipamentele uzate şi le vor scoate în stradă pentru a fi preluate de acestia.

DEEE-urile din localităţile rurale şi din oraşele Bucecea şi Ştefăneşti vor fi colectate de Ecorec Recycling. Traseele stabilite sunt:

1.Stauceni - Blandesti - Gorbanesti - Trusesti - Durnesti - Stefanesti (oras) - Mihalaseni - Ripiceni - Manoleasa - Avramescu - Ungureni - Unteni – Rachiti

2.Bucecea (oras) - Vladeni - Curtesti - Ipotesti - Roma - Leorda - Braesti - Vaculesti - Broscauti - Sendriceni - Losna - Candesti -Varful Campului.

Pe parcursul anul 2010, în judeţul Botoşani, în cadrul campaniilor Marea Debarasare, s-a colectat o cantitate totală de cca 8,25 tone DEEE-uri de la populaţie.

O astfel de campanie este binevenită nu numai în ceea ce priveşte rezultatele ei concrete, cele de colectare a deşeurilor electrice şi electronice, ci şi pentru efectele pe termen lung, şi anume educarea populaţiei cu privire la importanţa gestionării corecte a deşeurilor de echipamente electronice şi electrocasnice (DEEE) şi valorificarea resurselor materiale.

Reamintim că iniţiativa "Marea Debarasare" a fost lansată de Ministerul Mediului în anul 2007, se desfăşoară în colaborare cu organizaţiile colective ale producătorilor de echipamente electrice şi electronice, şi urmăreşte să dezvolte, în rândul cetăţenilor, o atitudine responsabilă faţă de mediu, prin corecta reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

 

DIRECTOR EXECUTIV APM BOTOSANI,
Ing. Sorin Grindei


 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesor judecat pentru relații sexuale cu o elevă, băgat după gratii în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 10:03
31

Sentința finală a fost dată joi, 9 mari 2024, de Curtea de Apel Suceava, unde a fost nevoie de un complet de divergență pentru că primii doi judecători ai avut opinii separate. Unul a menținut...

PSD Botoșani are echipe de candidați la toate primăriile și consiile locale cu cea mai mare experiență și cea mai bună expertiză în administrație publică

astăzi, 09:41
57

Organizația PSD Botoșani a anunțat că este singura formațiune politică din județ care a depus liste complete de candidați pentru primari și consilieri locali la toate primăriile. &b...

Alianța Dreapta Unită Botoșani: Start în campanie și apel la respect și competiție de proiecte pentru Botoșani (Foto)

astăzi, 09:35
61

Candidații la funcțiile de primar, președinte al consiliului județean, consilier local și județean au fost la prima oră a zilei de 10 mai, alături de colegii lor, în locurile stabilite c...