O inventie facuta de romani ar putea darama afaceri de 500 de miliarde de euro

O inventie facuta de romani ar putea darama afaceri de 500 de miliarde de euro
O inventie facuta de romani ar putea darama afaceri de 500 de miliarde de euro Este vorba despre o metoda revolutionara, care foloseste peritoneul pe post de rinichi. Inventia a primit luni brevet de la OSIM si in curand va intra in teste clinice pe voluntari la Spitalul "Sfantul Ioan" din Bucuresti, potrivit Stirile Pro Tv.

Dializa fara aparate e o noua metoda foloseste peritoneul ca membrana de dializa si face practic inutil aparatul. Dializa este facuta chiar de organism.

La pacienti cu insuficienta renala medicii implanteaza doua dispozitive, unul pe vena porta si unul, ca o valva, pe vezica urinara. Odata vena porta strangulata se formeaza o hipertensiune in vasele capilare ale intestinului, fortandu-le sa elimine toxinele din organism, care sunt filtrate mai apoi prin peritoneu si eliminate prin vezica urinara.

Astfel bolnavul nu mai e conectat la aparatul de dializa, adica la rinichiul artificial care asigura eliminarea toxinelor din sange.

Inventia, premiata acum un an cu aur la Geneva, e deja brevetata si va intra in studii experimentale. Sute de bolnavi sunt deja pe listele de asteptare. Testele clinice ar putea incepe peste cateva luni.

Inventia ar putea da peste cap o afacere care numai in Romania insumeaza 100 de milioane de euro.

"Daca in lume dializa costa peste 500 de miliarde euro, metoda inseamna 10 % din costuri. Sunt convins ca vor fi si ca sunt deja deranjati", spune profesorul doctor Ioan Ciocalteu, inventatorul metodei.

Inventatorii metodei vor depune saptamana viitoare documentele pentru obtinerea brevetului international.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
99

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
128

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
198

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...