O companie aeriană roagă clienţii să meargă la baie înainte de zbor pentru a reduce emisiile de gaze

O companie aeriană roagă clienţii să meargă la baie înainte de zbor pentru a reduce emisiile de gaze
Pasagerii unei companii aeriene japoneze sunt rugaţi să meargă la toaletă înainte de a se îmbarca, pentru a cântări mai puţin şi a reduce, astfel, emisiile de dioxid de carbon.

All Nippon Airways (ANA) explică faptul că pasagerii care au mers la toaletă înainte de îmbarcare sunt mai uşori, ceea ce face aeronava în ansamblu mai uşoară. O aeronavă mai uşoară consumă mai puţin combustibil în timpul zborului şi, implicit, emisiile de dioxid de carbon sunt mai scăzute.

ANA speră că astfel va reduce emisiile sale de dioxid de carbon cu cinci tone în decurs de 30 de ani. Măsura a fost implementată la 1 octombrie şi va fi aplicată iniţial la 42 de zboruri.

Ea ar putea fi extinsă, dacă este primită bine de pasageri şi dacă rezultatele sunt bune. Luând în calcul volumul mediu al vezicii umane, de 0,44 litri, 150 de pasageri care nu au mers la toaletă cântăresc cu 63,7 kilograme în plus.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
52

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
88

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
920

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...