O casă fără moştenitori, cea mai scumpă proprietate valorificată anul acesta de Fisc, la Botoşani!

O casă fără moştenitori, cea mai scumpă proprietate valorificată anul acesta de Fisc, la Botoşani!
O casă şi un teren situate într-o localitate din mediul rural din judeţul Botoşani se află, ca valoare, în topul bunurilor valorificate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani în cursul acestui an.

Pentru respectiva proprietate nu existau moştenitori astfel că, potrivit legii, care prevede că "în lipsă de moştenitori legali sau testamentari, bunurile trec în proprietatea statului", casa şi terenul au devenit proprietatea statului, prin Ministerul Finanţelor, fiind evaluate la 31.000 de lei.

La licitaţia organizată de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice s-au înscris mai mulţi cumpărători, casa şi terenul fiind vândute pentru suma 32.100 de lei, banii intrând ulterior în bugetul statului.

Valoarea totală a bunurilor valorificate în acest an de Fisc, la Botoşani, se ridică la 84.500 de lei.

Printre bunurile vândute la licitaţie se mai numără şi autoturisme confiscate la Vamă sau de către poliţie, sume obţinute din vânzarea acestora ridicându-se la 16.250 de lei. De asemenea, au mai fost valorificate diferite produse provenite din activităţi ilicite, cum ar fi confecţii sau chiar produse alimentare, sumele încasate la buget ridicându-se la 11.600 de lei. Alţi 24.500 de lei provin din sume confiscate de DIICOT şi Poliţie.

“Suma obţinută anul acesta din valorificări este o sumă bună pentru judeţul Botoşani. Suntem pe plus faţă de cheltuielile aferente evaluărilor şi a comisiilor de evaluare şi a celorlalte cheltuieli cu valorificarea, cu deplasări, intabulări", a precizat Radu Ţurcanu, directorul executiv al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
15

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
134

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
88

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...