O botosaneancă, singura studentă calugariţă din istoria UMF Iaşi

O botosaneancă, singura studentă calugariţă din istoria UMF Iaşi

 Manastirea Dragomirna  

Maica Teodora este originară din Botoşani şi a intrat la mănăstire la 19 ani, imediat după ce a terminat liceul sanitar. A fost întâi la Mănăstirea Humor, apoi la "Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava", la Probota şi, în final, la Dragomirna.

Este prima studentă călugăriţă din istoria Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Maica Teodora este studentă în anul V şi a spus că până acum nu a avut niciodată restanţe. Atât la cursuri, cât şi la seminarii şi laboratoare merge îmbrăcată în rasa monahală, iar colegii şi profesorii s-au obişnuit cu această prezenţă inedită.

"Primul an a fost foarte greu, am venit dintr-un alt mediu şi mi-a luat destul de mult să mă obişnuiesc. Acum e bine, s-a învăţat toată lumea să mă vadă cu halat alb peste rasa monahală. La început s-au mirat şi era normal, nu este un lucru chiar obişnuit să vezi călugări la medicină, dar cred că apreciază că nu ne închidem în mănăstire, ci ne implicăm să facem ceva pentru societate", le-a spus maica Teodora jurnaliştilor de la Monitorul de Suceava.

Revine la mănăstire în fiecare vacanţă, unde intenţionează să profeseze după absolvire şi după un rezidenţiat în geriatrie.

"Voi profesa în cadrul Bisericii, cu ajutorul lui Dumnezeu. Noi avem foarte multe cămine de bătrâni, din acest motiv vreau să mă specializez în geriatrie, să pot să-i ajut", a mai spus maica Teodora.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
34

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
264

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
173

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...