O Asociație vrea să construiască o grădiniță modernă în Botoșani! Vezi unde și cum va arăta-FOTO

O Asociație vrea să construiască o grădiniță modernă în Botoșani! Vezi unde și cum va arăta-FOTO
O Asociație din Botoșani vrea să ridice o grădiniță modernă pe un teren care aparține domeniului privat al municipiului Botoșani, la intersecția străzii Tomis cu Vâlcele.

În ședința de Consiliu Local de luni, consilierii au aprobat transmiterea în folosință gratuită către Asociația Piticul BEK a respectivului teren, în suprafață de 5.000 de metri pătrați, durata de folosință gratuită fiind de 10 ani.







Reprezentanții asociației vor trebui ca în termen de șase luni de la predarea efectivă a terenului să obțină autorizația de construcție, iar în termen de 24 de luni de la obținerea acesteia să execute lucrările de construcție în caz contrar va fi retras dreptul de folosință gratuită a acelui teren.

Finanțarea proiectului se va face din fondurile asociației și din potențiale programe europene, dorindu-se o unitate de învățământ preșcolar modernă cu teren de sport, de joacă și cu bazine de înot.

"Terenul respectiv este un teren mlăștinos, afectat de foarte multe izvoare. Asociația respectivă care își propune să construiască acolo o grădiniță va avea și foarte mule investiții de făcut, inclusiv partea de consolidare, drenuri, și va fi o investiție destul de mare", a spus viceprimarul Cătălina Lupașcu.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
79

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
57

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
64

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...