O actriță din Botoșani premiată la Gala Tânărului Actor – HOP!

Tânăra actriță a prezentat la una dintre probele concursului un moment intitulat chiar „Botoșani”.

O actriță din Botoșani premiată la Gala Tânărului Actor – HOP!

   Foto: AGERPRES

Premiul "Ştefan Iordache", Marele Premiu al celei de-a XXVII-a ediţii a Galei Tânărului Actor - HOP, a fost câştigat de actriţa Cătălina Romaneţ, în vârstă de 26 de ani, din Bucureşti, absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti, promoţia 2021.

Tot în cadrul acestei Gale, premiul pentru cea mai bună actriţă la secţiunea Individual a fost acordat ex aequo actriţelor Antonia Scutaru şi Catinca Hanţiu.

Antonia Scutariu, în vârstă de 23 de ani, din Botoşani, absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale" din Bucureşti, promoţia 2023, a prezentat la secţiunea Individual momentul „Botoşani", după „Genul Acuzativ" de Mimi Brănescu, iar la proba Impusă a prezentat „Viola" din "A douăsprezecea noapte" actul II, scena 2.


(Foto: Antonia Scutariu, actriță din Botoșani)

În încheierea galei de premiere, preşedintele UNITER a transmis un mesaj de suflet pentru toţi participanţii la evenimentului.

Suntem ceea ce suntem astăzi datorită mentorilor noştri. Aceleaşi aplauze le merită şi Ion Caramitru, şi Cornel Todea, şi Ştefan Iordache, şi toţi marii maeştri care au făcut posibil să existăm", a transmis Dragoş Buhagiar, președintele UNITER, potrivit AGEPRES.

Juriul de specialitate al Galei a fost compus din actorul Adrian Titieni, actriţa Raluca Aprodu, regizoarea Gianina Cărbunariu, regizorii Vlad Cristache şi Andrei Măjeri şi criticii de teatru Alina Epîngeac şi Claudiu Groza.

Un program permanent al UNITER, Gala HOP este un concurs ce are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic. Prima ediţie a avut loc în anul 1998, sub direcţia regizorului Cornel Todea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...