O absolventă "Spiru Haret" a câştigat recunoaşterea diplomei în instanţă

O absolventă "Spiru Haret" a câştigat recunoaşterea diplomei în instanţă
O absolventă cu diplomă de licenţă de la Universitatea "Spiru Haret" a obţinut în instanţă o decizie irevocabilă privind valabilitatea actului de studii.

Absolventa este Carmen Lenuţa Din, funţionar public la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, care s-a judecat cu Ministerul Educaţiei pentru că nu i se recunoştea diploma de studii.
Reclamanta cerea în instanţă şi eliberarea unei adrese din care să rezulte că diploma de licenţă este recunoscută oficial.

Povestea a început în octombrie 2008, funcţionara a participat în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş la un concurs de promovare profesională, după ce primise avizul de participare inlcusiv de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Carmen Din a luat concursul şi urma să ocupe un post de inspector de muncă clasa I, grad superior treapta I.

Inspectoratul a refuzat însă numirea pe post, pe motiv că diploma de licenţă nu este recunoscută oficial. Ceea ce a determinat-o pe funcţionară să dea Ministerul Educaţiei în judecată. În urma unui proces lung, instanţa i-a recunoscut diploma de studii, scrie Adevarul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zilele Eminescu, ediția iunie 2024: Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum

astăzi, 14:04
4

Pentru ediția din anul 2024, organizatorii propun un nou concept, care include: Festivalul de Debut, un târg de carte și gala de acordare a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu&...

Două comune din Botoșani rămân fără apă 48 de ore!

astăzi, 13:29
132

Din cauza unei avarii produsă în zona localității Cucuteni, pe conducta de distribuție apă Dn 500 mm, Nova Apaserv Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă astăzi, 21 mai 2024, &ic...

Cosmin Andrei a anunțat că va continua construcția de locuințe și programele de reabilitare termică a blocurilor

astăzi, 13:02
54

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că va continua și în mandatul următor programele de investiții pentru construcția de locuințe noi și pentru anveloparea termică...