Nunţi, botezuri şi înmormântări în starea de alertă: Pot participa maximum 8 persoane

Nunţi, botezuri şi înmormântări în starea de alertă: Pot participa maximum 8 persoane

Românii care vor să organizeze o nuntă sau un botez în următoarele 30 de zile, când ţara este în stare de alertă, trebuie să ştie că numărul maxim de participanţi este de 8 persoane și nu 16, cum anințase săptămâna trecută Grupul de Comunicare Strategică. Acelaşi număr maxim este valabil şi pentru înmormântări.

Guvernul Orban a înăsprit regulile şi a venit cu o serie de modificări aduse în perioada stării de alertă, prin hotărârea de guvern adoptată în şedinţa Executivului de luni dimineaţă.

Anterior, Guvernul stabilise că se pot organiza evenimente cu participarea a cel mult 16 persoane . Luni dimineaţă, Executivul s-a reunit în şedinţă şi a adoptat “hotărârea privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

În Anexa 3 din hotărâre, la punctul 6, se arată că “se interzice participarea la evenimente private în spaţii închise, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 8 persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare socială”.

Astfel, la un eveniment familial care implică o slujbă religioasă în interiorul unei biserici (nuntă, botez, înmormântare), numărul maxim de persoane care pot participa este de 8.

Doar dacă slujba se ține în curtea bisericii, numărul participanților NU este limitat, însă se vor respecta măsurile de prevenire și protecție stabilite. Acelaşi număr maxim se aplică şi petrecerilor private. Pentru evenimentele familiale private (de exemplu, aniversări, petreceri, reuniuni de pomenire etc.) desfășurate în spații închise, va fi avut în vedere același număr de persoane (maximum 8 persoane) cu respectarea normelor de igienă și pe cât de mult posibil respectarea distanței fizice.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
53

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
98

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
129

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...