Numele a doi afacerişti din Botoşani şi a unui poliţist de frontieră, în dosarul judecătorului ridicat de DNA!

Numele a doi afacerişti din Botoşani şi a unui poliţist de frontieră, în dosarul judecătorului ridicat de DNA!
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au reținut, pentru 24 de ore, pe judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iaşi . Magistratul a fost adus, miercuri, escortat, la sediul DNA din Bucureşti, pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie.

În documentele anchetatorilor se arată că, începând cu toamna anului 2014, între Dan Anton şi concubina acestuia, Marina Moglan, care are dublă cetăţenie română şi moldovenească, şi oamenii de afaceri italieni Fiorenzo Polloni şi Renato Del Gatto, ambii rezidenţi în municipiul Botoşani, au avut loc mai multe întâlniri şi discuţii telefonice, care au avut ca obiect "facilitarea intrării şi dezvoltării de activităţi financiar-bancare de către cei doi cetăţeni italieni pe piaţa din Republica Moldova", scrie Mediafax.

Aceste tatonări s-au concretizat în cursul lunii august 2015, când cetăţeanul italian Renato Del Gatto i-a promis lui Dan Anton o sumă consistentă, dar neprecizată de bani, pentru sine, şi un post de director de bancă pentru concubina acestuia, Marina Moglan, în Chişinău, Republica Moldova, în schimbul sprijinului pe care Anton urma să-l acorde prin intervenţia pe lângă autorităţile de resort din Republica Moldova, mai precizează sursele citate.

În cursul discuţiilor, Dan Anton a acceptat promisiunea de remitere a sumei de bani, dar şi a ocupării postului de director de bancă de către concubina sa, angajându-se că va interveni pe lângă fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat, deputat în Parlamentul moldovean, la momentul săvârşirii faptelor, cât şi pe lângă membrii ai Guvernului Republicii Moldova.

Totodată, în perioada decembrie - ianuarie 2015, Dan Anton a făcut demersuri pe lângă Daniel Florin Zvîncă, poliţist la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costeşti, judeţul Botoşani, pentru a-l determina să faciliteze ieşirea din ţară a concubinei sale şi a celor doi copii ai acesteia, fără acordul tatălui lor, Constantin Guţu, potrivit Mediafax.

"Astfel, la solicitarea lui Dan Anton, Daniel Florin Zvîncă a permis în 3 ianuarie 2015 ieşirea din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costeşti, judeţul Botoşani, a concubinei celui dintâi, Marina Moglan, însoţită de copii minori ai acesteia - unul în vârstă de şase ani, având dublă cetăţenie română şi moldovenească, şi celălalt de nouă ani, tot cu dublă cetăţenie română şi moldovenească, fără ca Marina Moglan să aibă declaraţia persoanei vătămate Constantin Guţu, privind acordul în legătură cu efectuarea de către cei doi minori a unei călătorii în afara graniţelor statului român, respectiv în Republica Moldova", se mai arată în documentele anchetatorilor.

În aceste condiţii, Dan Anton este acuzat de instigare la abuz în serviciu, iar Daniel Florin Zvîncă de abuz în serviciu.

Procurorii DNA au făcut percheziţii, miercuri, la locuinţa judecătorului Dan Anton şi la biroul acestuia de la Curtea de Apel Iaşi.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în acest dosar procurorii fac cercetări privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni contra libertăţii persoanei comise în perioada 2014-2015.

Citeşte mai multe pe Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
480

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
267

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
74

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...