Număr alarmant de infectări cu COVID în Botoșani. Un nou record de cazuri depistate într-o singură zi în România

Număr alarmant de infectări cu COVID în Botoșani. Un nou record de cazuri depistate într-o singură zi în România

Nu mai puțin de 23 botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1696, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

De joi, de la ora 10:00, până vineri la aceeași oră, au fost prelucrate 346 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 202, iar incidența de infectare este de 0,45 per mia de locuitori, cele mai mari din ultimele trei luni.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 110 decese, în vreme ce bilanțul videcaților a ajuns la 1083.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 30, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

******

România înregistrează un nou record al cazurilor noi de coronavirus: 2.343 au fost depistate în ultimele 24 de ore, din 26.011 teste. Este a treia zi consecutivă cu peste 2.000 de cazuri zilnice de Covid-19. În ultima zi au murit 53 de persoane. La terapie intensivă sunt internați în stare gravă 571 de pacienți. Alte 1.588 de persoane s-au vindecat față de precedentul bilanț.

Până vineri, 2 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 132.001 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 105.582 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Femeia dispărută din Curtești a fost găsită de polițiști

Miercuri, 30 Noiembrie 2022
249

Femeia de 66 de ani, din comuna Curtești, dată în urmărire miercuri, după ce familia a declarat-o dispărută, a fost identificată în municipiul Botoșani, informează Inspectoratul d...

Constructorii lucrează la Teatrul „Eminescu” și în zilele de sărbătoare (fotogalerie)

Miercuri, 30 Noiembrie 2022
194

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a efectuat miercuri o vizită de lucru pe șantierul deschis la Teatrul „Mihai Eminescu” în vederea restaurarea clădirii.În...

Femeie plecată de acasă în zorii zilei, căutată de familie și polițiști

Miercuri, 30 Noiembrie 2022
136

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani efectuează cercetări pentru identificarea unei femei de 66 de ani, din comuna Curtești, pe care familia a declarat-o dispărută...