„Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor”, campanie derulată de poliţiştii botoşăneni!

În perioada iulie - septembrie 2012, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Române şi Groupama Asigurări desfăşoară, la nivel naţional, campania de prevenire a furturilor de şi din autoturisme.

Campania NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR! având ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor de şi din autoturisme, se înscrie în prioritatea naţională Prevenirea furturilor şi abordează unul dintre genurile de infracţionalitate care au un aport important la situaţia operativă.

În ziua de 12.08.2012, poliţiştii din cadrul Compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii în colaborare cu cei de la Poliţia de proximitate au fost prezenţi în târgul auto din municipiul Botoşani.

Cu această ocazie proprietarii de autovehicule  au fost informaţi cu privire la faptul că   neatenţia sau neglijenţa lor reprezintă principalul factor favorizant pentru comiterea majorităţii infracţiunilor de furt din şi de autoturisme.  Cea mai mare parte a victimelor unor astfel de infracţiuni îşi lasă la vedere în interiorul maşinii diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparaturã electronicã, etc.) sau, la coborârea din autoturism, nu îşi asigurã corespunzãtor autovehiculul.

De asemenea, pe lângã aceşti factori ce favorizeazã comiterea furturilor de şi din autoturisme, poliţiştii le-au prezentat cetãţenilor mãsurile de protecţie pe care le pot lua pentru a nu fi victime ale unor astfel de fapte. Pe parcursul acţiunii au fost distribuite materiale cu sfaturi preventive.

Recomandări din partea poliţiştilor
:
-    La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact, chiar daca veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva SECUNDE.
-    Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiți pentru scurt timp.
-    În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.
-    Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.
-    Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau meşterilor ocazionali. Se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 22 iulie: Sfântul Preot Mărturisitor Ilie Lăcătuşu; Sfânta Mironosiţă şi întocmai cu Apostolii Maria Magdalena; Sfânta Cuvioasă Muceniţă Marcela

astăzi, 07:00

Sfântul Preot Mărturisitor Ilie Lăcătuşu s-a născut în 8 decembrie 1909 în satul Ţepeşti, comuna Crăpăturile, din judeţul Vâlcea. Părinţii săi, Marin şi Maria, au...

România, prima țară din UE care va achiziționa sistemul antiaerian Iron Dome. MApN a semnat acordul de 2 miliarde euro cu compania israeliană Rafael!

Monday, 21 July 2025

România a semnat pe 18 iulie 2025, acordul-cadru privind achiziționarea de sisteme de apărare antiaeriană similare cu Iron Dome de la compania israeliană Rafael, a anunțat Ministerul Apăr...

Cutremur în sistemul de sănătate: Lovitură puternică împotriva practicilor din clinicile private!

Monday, 21 July 2025

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete , a afirmat că vor fi luate măsuri în cazul în care spitalele private transferă pacienți la unităţi din sistemul public, pentru ...