Nu se scumpesc gazele!

Nu se scumpesc gazele!
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ieri ca preturile gazelor naturale nu vor fi majorate la 1 octombrie.

Nu vom scumpi gazele de la 1 octombrie, a spus Vosganian, la Iasi, inainte de o conferinta de presa. Ministrul a adaugat ca deciziile privind pretul gazelor sunt luate de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si ca nu sunt in responsabilitatea sa.

In prognoza pe anul acesta, Guvernul nu a luat in considerare o eventuala crestere a pretului la gaze, a mai spus Vosganian.

Saptamana trecuta, premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca o eventuala majorare a preturilor la gaze naturale din aceasta toamna, solicitata de catre distribuitorii de gaze, este nejustificata, in conditiile in care cotatia titeiului pe piata externa a scazut.

Companiile E.ON Gaz Romania SA si Distrigaz Sud SA au solicitat ANRE majorarea preturilor gazelor naturale furnizate populatiei cu aproximativ 10 la suta, la 1 octombrie, cererile urmand sa fie analizate de autoritatea de reglementare.

Directorul general adjunct al directiei de tranzactii corporatiste de energie din Distrigaz Sud SA, Nicolas Richard, a declarat ca pretul gazelor naturale va creste in luna octombrie, intrucat se majoreaza pretul gazelor importate din Rusia.

Ultima majorare a preturilor gazelor furnizate populatiei a avut loc la 1 iulie, cand tarifele au crescut in medie cu 12,5 la suta. La acea data, cele doua companii au anuntat ca majorarea cu 12,5 la suta nu acopera cheltuielile si ca vor solicita ANRE o noua crestere incepand cu 1 octombrie 2008.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
165

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
137

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1099

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...